Silent Love. It's Hurt

Wednesday, March 21, 2012

Assalamualaikum semua.

Silent love. Pernah tak korang alaminya sebelum ni? Maybe ada certain-certain suka seseorang tanpa bagitahu kat orang tu yang korang ada simpan perasaan dekat dia. Cukuplah tengok dari jauh hati pun dah tenang. Betul tak? Tapi bagi aku, silent love ni is really pain. It's just like hard to love someone in silent. It's hard to keep that to yourself knowing that it wants to be set free, to be let go or to be share. Jangan salah faham. aku tak pernah ada pengalaman silent love. Suka-suka senyap pernah. Haha. Itu pun masa zaman hingusan dulu. Aku cakap berdasarkan pengalaman kawan-kawan aku.

Silent love ni aku serious dapat feel apa yang dia orang rasa. Okeyh aku kasi contohlah konon-kononnya aku suka kat satu lelaki ni. Ayat dibawah ni ayat luahan dari hati yang ikhlas yang terjebak dengan silent love. Ingin aku tegaskan perkataan AKU, KAU, YOU, ME tak ada kaitan dengan sapa-sapa termasuk aku.

I really like you. It's hard to keep this feeling alone but I have no choice to keep this feeling to myself. You warned not to love you kononnya I might hurt myself in the process. I'm not really sure. I don't know mana lagi sakit sama ada keeping this love to myself or not getting the love from you. Lagi sakit aku dapat tahu yang kau suka kat satu girl who are only treat you as a friend. It's so hard to be just your friend. Tapi bila fikir-fikir balik, I'll rather love you like a mute and be your friend then tell you I love you and you'll go away from me. 

Apa yang aku nak cakap kat sini if you'll have a person who like or love you but you never have any feeling to her/him tolong jangan sakitkan perasaan dia. Eh salah ke dia suka kat korang? Apa salah dia sampai kau jauhkan diri dari dia. Kenapa aku cakap macam ni? Aku pernah buat dan aku menyesal. OK case close. Kepada yang  ada feel-feel silent love ni, maybe it's hard but bitter regret is harder. Apa kata try buat first move. Macam mana? klik sini. Hah. Yang suka kat aku tu cepat-cepat confess mana tahu kau ada peluang. Haha. Baget-baget macam ada je..:P

"I chose to love you in silence, for in silence I find no rejection. I chose to love you in your loneliness, for in your loneliness no one owns you, but me."


You Might Also Like

2 comments

  1. dah suke seseorang tu kite luahkan jek..suka tak suka blakang citer...
    jnji kite luah kn pe yg kite rase :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul kot emmy. Makin simpan makin sakit

      Delete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO