Tanda Tanda Bila Lelaki Suka Kita Dalam Diam

Tuesday, April 26, 2016

Assalamualaikum.


Sekarang ni musim hujan. Alhamdullilah.

Masa awal semester ni, aku buzy gila sebab kena paksa masuk satu competition ni sebabnya dia amik sebagai markah studio. Aku serius stress. Tak tahu pulak kena pulun sampai top 5. Banyak stage competition ni dan penat gila. Alhamdulillah lah dapat top 5 kan. 

Aku tahu ramai suka dengan tajuk entri kita pada kali ini. Kan. Lelaki ni kompleks sikit. Betul tak. Tapi tak boleh lawan perempuan punya kompleks. Jauh gila tertinggal belakang kekompleksannnya. Ahahha. Bahasa apa yang aku pakai ni. Bila kita kawan dengan lelaki ada certain-certain sign yang kau rasa dia ni macam suka kat kau. Tapi kau ragu-ragu. Eh ke kau je yang perasan ni Jah kan. Hah mari kita kongsi. Aku dapat tahu pun dari member lelaki. Betul atau tak aku tak sure. Tapi sebabkan depa semua lelaki aku percaya ja lah kan. 


 Tanda Tanda Bila Lelaki Suka Kita Dalam Diam


1

Aku nak tanya korang la kalau korang suka kat satu benda tu kan, korang akan pandang je benda tu kan. Itu memang lumrah sebab kita akan suka pandang benda yang kita suka. Kalau kita ni memang stok stok nerd atau pemalu gila-gila, usaha terkhir yang boleh kita buat dengan memerhatikan orang yang kita suka dari jauh je. Hah kan. Ehehe. Alah aku tahu korang selalu usha crush korang kan. Kalau korang perasan ada lelaki asyik pandang-pandang korang dia ada dua kemungkinan. Satu dia suka kat korang dan lagi satu dia tak puas hati dengan korang. Ahaha. Tapi biasanya bila kantoi dia pandang kita dia akan menggelabah dan pandang tempat lain dan  bila kita tegur dia, dia akan melenting lalu cakap kita ni perasan haa.


2

Lelaki yang suka kita ni biasanya akan sedaya upaya untuk jauhkan korang untuk bercakap dengan lelaki lain.  Contoh, korang beriya bergurau senda dan berketawa kecil dengan lelaki lain tiba-tiba dia pasti akan datang menyampuk sebab dah tak tahan sangat dengan scene yang dia nampak. Otherwise dia ajak lelaki yang borak dengan korang tu pergi tempat lain. Jealous katanya.


3

Member aku cakap, bila dia orang suka dekat perempuan, dia orang akan layan kasar-kasar. Dia akan buli korang gila-gila. Dengan cara ni je dia anggap yang dia boleh rapat dengan korang. Contohnya dia selalu habiskan makanan korang. Alah korang pun bengang then bagi jelingan tajam. Padahal dia excited tengok kau marah. Comel katanya. Ahaha. So kalau ada lelaki yang selalu buli korang mungkin dia lah orangnya. Tapikan kalau ada budak lelaki lain buli korang, dia akan protect korang gila-gila. Hah.

Suka membuli.


4

Kalau korang ada masalah, dia akan selalu ada untuk tolong korang.  Dia sanggup buat apa saja. Even barang yang dia sayang orang lain memang tak boleh nak sentuh langsung jangan harap tapi kalau korang mintak mesti dapat. Kalau korang ada masalah, dia sentiasa akan mendengar. Loyal listener gituw. Tak payah jumpa kaunselor.

5

Bila korang bercerita tentang lelaki lain, let say kau terjatuh cinta dekat abang jual air mangga kat hujung simpang, dia akan dengar je. Tak akan bagi respond. Ataupun ada classmate korang yang nak try jadi boifriend korang, jangan harap dia nak sokong. Mesti dia akan buruk-burukkan lelaki tu.


6

Bila korang hilang dari mata dia kat kelas ataupun office, dia mesti tercari-cari korang kat mana. Tak pun dia gigih tanya kawan-kawan korang sebab nak tahu kedudukan korang. Sweetkan.


7

Disebabkan korang berdua ni berkawan, memang dah selalu lah korang ni saling kutuk - mengutuk depan-depan. Tapi dia akan jadi sangat marah kalau korang kutuk dia depan lelaki lain. Dia akan diam dan akan bagi jelingan tajam. Tak pun satu hari dia tak cakap dengan korang. Yelah mana taknya, kena kutuk dengan crush sendiri kot.


8

Bila korang balik sekolah atau office sama-sama, bila satu point yang korang akan berhenti sebab laluan rumah masing-masing yang berbeza, dia mesti akan tengok korang balik dari jauh. Yes this is a fact kalau dia betul-betul suka kat korang. Dalam manga banyak scene macam ni. Ahaha

Dalam hujann..


9

So far tanda tanda yang aku rasa win bila kawan-kawan dia ejek korang berdua dan kita beriya deny benda tu. Tak akan lah ada pape kan. Tapi lelaki tu boleh buat rilek je dan selamba macam tak ada apa-apa yang berlaku. Tak pun pipi dia merah dan menggelabah terus nak pergi toilet.


10

Try nak buat lawak, supaya korang ketawa, tapi tak kelakar langsung..=="


11

Selalu buat benda-benda yang bodoh sikit contohnya tertolak air atas meja ataupun bila korang pandang dia orang dia akan terbatuk-batuk then minum air.


12

Dan akhir sekali, bila dah terkantoi dia suka korang mungkin bocor dari kawan-kawan ataupun kau terbaca diari dia, dia akan seboleh bolehnya mengelak dari jumpa korang. Bila bertembung dekat hallway, dia cepat cepat u-turn. Bila berdepan korang dia akan diam seribu bahasa. Tapi kan kalau lelaki yang gentle tu dia rilek je.


Kalau tak ada tanda tu, tunggu je. Kawan je dengan semua orang.


So conclusionnya, jika korang come across with all these signs, itu bermakna probability untuk lelaki suka korang adalah tinggi. Tapi bila tengok apa yang aku listkan ni, ada juga sign yang perempuan buat kalau suka kat lelaki. So more or less lebih kurang samalah. Lelaki, kalau korang suka kat perempuan cakaplah. Kalau korang confess dekad depan memang dah tiada gunanya. Goodluck kalian.



You Might Also Like

123 comments

  1. eh eh. mana tahu point nombor 3?. Point itu adalah sangat betul sekali. wakaka

    ReplyDelete
  2. Kay pun come across most of the signs that you listed. I felt so happy right now. Hopefully dia confess kat Kay. Looking forward..<3 <3
    thumbs up for your entry..!

    ReplyDelete
  3. Lin setuju sangat. some of the signs you listed i come across already. Hopefully he'll confess to me soon!
    love your entry!

    ReplyDelete
  4. agagaga. nasib baik aku jenis yang cool. Kena gentlemnt lah sikit.

    ReplyDelete
  5. Kalau kita yang terpandang dia.. kebetulan dia pun pandang kita??
    Kalau dalam kuliah tak bertegur langsung,bila luar kuliah dia tegur??
    Cuma 'hai (nma kita)' camna pula??
    2 3 kali jumpa kat luar kuliah, ayat yg sma..dia senyum je kat kwn kita..kat kita dia 'hai ( nama kta)' sambil angkat tgn kat kita??camna plak tu?? Boleh bg jwapan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa bila awak pandang dia, bila dia perasan d still pandang awak ke atau pun dia toleh? kalau dia toleh mungkin dia suka awak tinggi. Tapi akalu d still pandang maksudnya ada bnyak. kalau dalam kuliah mesti lah dia tak tegur sebab dia fokus. ahahahahahahha. yang last tu kan.. dia selesa untuk berkawan dengan anda..:)) nak tahu lebih kena rapat dengan dia..

      Delete
  6. Macam mana pulak kalau terjumpa kat area public transport then dia pandang2 n sometimes suka ikut laluan yg sama sy guna..mula2 tak perasan dah lama2 baru rasa dia selalu buat mcm tu kalau terjumpa. Tp paling tak bestnya tak pernah tegur or senyum sbb malu punya pasal. Btl ke tu tnd dia suka atau mmg saja je..sbb hati ni mcm dah terpaut. Hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. you know what, rsnya d ada desire nak kawan dengan awak. why not awak start dulu. Awak tegur dia. If you never try, you'll never know kan. So start dulu. Ala tegur tegur biasa je. Goodluck.

      Delete
    2. Keberanian nak tegur tak ada sbb jenis yg susah nak tegur nak2 lagi lelaki. Fuhhh kdg jmp just pandang dan hal yg sama berulang. Tp tu la perempuan ni mudah sgt cepat perasan dan akhirnya kecewa sendiri sbb apa yg diharap tak menjadi. Nak try tu boleh tp masih lg dalam mindset "lelaki kena start dulu."

      Delete
    3. Kalau dia asyik pandang kita shaja dn senyum apa maknanya ? Dia suka kita ka mcm mna?? .. Kalau dia luahkan dekat kita apa perlu buat blh trngkan??

      Delete
  7. Kekasih saya xpernah lyg sy baik.Klu jumpa jer mesti dea pntg tgok sy duk diam..Ad jer bnde dea nk kne kn saya.klu dalm sari tu sy ngajuk ng dea.X bls mcj dea.Selagi tu la dea kacau..Sy nim hari2 kne buli ng dea.Tp dea lah org yg sy syg.Xde dea sunyi ase.Sb xley nk gduh ng dea.

    ReplyDelete
  8. Macam mana pula klu kita nk tahu dia dh tahu kita suka dia ? Sbb saya ade suka someone nie and then kwn2 saya xd3 la ejek2 tpi dia sllu pndng and kwn dia pun mcm plik and kdng2 kwn dia pun sllu gak pndng saya . So maybe tu sbb apa ? Benci ke dh tahu ke apa ? ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada satu probability. Ada benda yang dia orang berborak yang menjadikan awak sebagai subject. Pasal apa? Kita tak tahu. Sebab lelaki ni memang pandai simpan rahsia antara mereka.

      Delete
  9. Sy ad crush. Hes my bestfriend. Stiap hari kami borak,jalan2 pn skali. Klau classmate sy cari dia, msti akn tnya sy . Sjk dia thu yg sy sukakn dia. Kami xrpat mcm dulu. Kadang2 hes so means. Kdg2 dia lyan sy baik sgt2. He confused me. Klau depan kwn2 sy, cara dia cakap dgn sy beza sgt, kdg sy rsa kurang ajr. Tp klau sy dgn dia bdua, dia ckap elok2 je. Pragai dia ni mcm dh benci sy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hmm. Lelaki ni ego. Tapi kalau dia still layan awak dengan baik, itu tak bermaksud benci. Mungkin dia jadi sangat mean dekat awak sebab dia nak awak supaya suka dia sebagai kawan. Dia nak awak buangkan perasaan suka kat dia. Dia hanya nak berkawan. But you know what, selagi dia belum ada gf why not try impress dia. Mana tahu nanti dia tersuka tanpa sengaja ke..:P

      Delete
  10. Ada crush saya ni..saya selalu pandang dia and then selalu jugak terperasan dia pndang saya..tpi saya ni sekolah agama so tak kwan ngn lelaki..crush saya ni pulak mcm tkde perasaan . Always happy je.. so cmne nk tau?

    ReplyDelete
  11. Hahahah..point ke 2 ngan 3 mmg betol jadi . rupenye kitorg suke same suke dr zmn skolah lagi .πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ . Never imagine that he will like me but who knows .

    ReplyDelete
  12. point 3 mmg btul sngat dh la tu..sbb dulu dy rajin kacau sya..masa skolah dy pling suka tarik tudung ngan pijak kasut sya..kalau boleh tiap2 hari dy kacau..pntang nmpk sya dok sorang2..last2 masa gi kl ikut lawatan skolah..dy confess kat sya kata dy suka sya dh 4 thn..hee..alhamdulillah smpai skarang sya still ngan dy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Congrates.. semoga hubungan awak berdua hingga ke jinjang pelamin 😊

      Delete
  13. Rmainyer yg ckp no3 tu menjadi...tpi mmg btul menjadi...terbaik

    ReplyDelete
  14. Saya pun adalah suka sorg ni. Classmate n selalu la jumpa dia kat court. Saya tak tau la dia suka saya gak ke tak. Tapi housemate saya ada ckp dia selalu tgk saya bila saya tgh buat sesuatu atau kat court mmg tak lps dia tgk saya. Ada satu hari tu, saya tertgkp dia tgk saya n dia lari pastu. Saya malu la nk confess yg saya suka dia dh lama sbb takut dia tak suka saya. Malu kang. Hahahahah. Lagi satu saya tanak confess sbb ada sorg perempuan ni yg selalu discandalkan dgn dia tapi dia ckp dia ngan perempuan tu takde pape pun. Hahhaha. Entah la nak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampak sangat dia suka kat awak. Kalau tak suka dia takkan langsung nak heran nak explain kat awak yg dia dengan prempun yg discandalkan tu tak ada apa2

      Delete
  15. Sy tak tahu knp tapi bila sy tdk ada d klas selama 2-3 hari, dn kebetulan pd hari sabtu saya ternmpk dia,, dia ternampak saya.. smsa di pusat beli belah... apakah maknanya ini? boleh cik jelaskan kpda sy .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bgi saya situasi ni hanya kebetulan dan tak memberi maksud apa2. ^^

      Delete
  16. Macam mana pula kalau kt class ,kwn2 dia selalu ejek kita dua org bila kitaorg sembang then dia selalu kacau saya masa cikgu tk da , pastu selalu rampas barang saya then bila saya sembang dgn laki lain dia macam suruh laki tu tolong dia buat kerja pastu bila saya kt mall terserempak dgn dia pastu dua dua tengok kt tempat lain??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mesti ada something yang dia orang cerita pasal awak. Tak tahu sama ada pasal perasaan dia ataupun ada benda lain yang mereka berdua je tahu. Lelaki ni penyimpan rahsia yang baik.

      Delete
  17. Hai,nak tanye pendapat
    ade sorang classmates ni dia pendiam and pemalu. Ok..kisah saya ni pada awalnya dia tiba2 kirim Salam Kat saya Dan bila saya mintak tolong settlekan prob subjek Kat gp Ws dia yg tolong(kiteorg tak prnh brborak f2f) .dulu dia prnh ckp yg dia dah ade gf tp Kwan dia ckp dia takde gf ..im so 'pelik' with him . And lately ni kwn2 dia slalu ejek dia ngan saya and ade jugak kwn dia Kate dia suka saya tp cara dia kekadang kasar kekadang ok .dia juga prnh bergurau yg dia nak masuk meminang saya . So saya nak tanye pendapat sis ..dia suka saya ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. in my opinion, probability untuk dia suka pada awak agak tinggi. Kadang-kadang tak semua apa yang lelaki cakap tu gurau sebab ego lelaki ni agak tinggi..:))

      Delete
  18. mcm mana kalau dia Tu jenis pemalu and pendiam . awal2 dlu dia ttibe kirin Salam Kat saya dan kiteorg just brborak dlm Ws je and lately Ni kwn dia suka ejek saya ngan dia ..kalau nak ckp dia suka saya mcm tak sbb dia bknnya lyn saya special pun .

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha. apa awak pancing dia tanya dia ada tak perempuan yang dia suka. Kalau dia macam menggelabah tu dia suka awak la tu.

      Delete
  19. Saye ad ske someone ny n kdg² sye trpndg dy msty dy akn pndg sye n then dy pdg² kdg² senyum kdg² just usha her..hihih..sye penah lalu dpn kls dy slalu minx id sye tp dy x minx pon id kwn sye n mse last sch dy usha² syer jd btol ker dy ske kt sye

    ReplyDelete
  20. Sy punya mslh ni len cket. Sbb yg sy syak suka kt sy tu lelaki yg agak lembut(mulut laser). Dia ni mcm mna ntah sy nk describe tanda2 tu, tpi stiap kali sy pndg dia dlm kls(jarang-jarang jer sy tgk dia) msti wktu tu dia pun pandang sy jgk... Or maybe kebetulan je kut? N ada satu hari ni, dia moody semacam jer, bila msuk kls ai tu dia tutup pintu kuat2, terkejut giler sy ni haa sampai terangkat bahu, dia jdi x byk cakap walaupun dia jnis byk cakap n happy2 camtu.. But before that happened, kitorang ad grup discussion (sy satu group ngan dia)n sy selalu layan n borak2 sambil gelak2 ngan sorang member grup lelaki sy ni, sy siap tunjuk gambar kenangan dulu2 kt member grup sy ni, dia pun cbuk je nk tgk jgk, tpi sy alihkan phone sy tu x nak bgi dia tgk(kang x psl2 dia syak kitorang ad something plak),tpi dia nmpk ok je cakap2 ngan sy..Cuma btul2 lps discussion tu yg dia jdi mcm org len.. Tolong bgi opinion,, agaknya perasaan sy je kuttt, kan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki ni .. even lembut, dia masih lagi seorang lelaki, awak kena ingat tu. Mungkin boleh jadi kebetulan dalam kes awak ni tapi kadang2 boleh jadi betul. Apa kata awak keep goin buat benda2 yang macam tu supaya nak tengok yang dia betul betul jealous ke tak..:D

      Delete
  21. saya ade suka dekat sorg laki ni.kawan kawan ramai tahu yg saya suka dia sampai ade yg ejek saya dgn dia bercinta. bila dgn saya dia lain sikit. dia ni pendiam pastu pemalu.nak kata selalu ws tu tak. kitaorg just ws bila ade benda penting je. dia ade masukkan gmbr berdua dgn saya caption pun sweet haha tapi dia tu jenis yg tak ade perasaan pastu pendiam yg saya ni pun pendiam dan pemalu.bila tgok cara dia, saya rasa macam dia suka dekat saya tapi tak tahulah kalau saya ni perasan ^^. tapi kawan saya ckp dia suka saya tapi saya tak percaya.kalau lepak sama kawan kawan mesti kenakan saya dgn dia. dia just senyum je.kalau ade dia saya diam je tak tahu nk cakap ape.mungkin perasaan suka tu tinggi sampai saya malu nk cakap dgn dia.dia pun jenis tak tunjuk perasaan suka dekat seseorang. agak agak ade ke harapan yg dia suka saya?

    ReplyDelete
  22. @syafiqah Azmi ,nk tanye sikit .Dari point yg awk buat tu memang Ade betolnye .tapikn kalau si dia tu suka kita ,kita pon ckp kita suka Dia ,why must sidia tu menjauhkn diri dia Dari jmpa kita? Knape msti menyakitkn hati kita?,knape msti buat kita nangis buat kita bersalah dekat dia ,takut takut kita Ade buat salah Kat dia .klau sayang ,knape msti buat kita can gini? Adudu sedih ahh giniπŸ˜”πŸ˜­

    ReplyDelete
  23. @syafiqah Azmi .akk sye nk tanye akk sikit ni .jdi sblom sye tanye baik saye cerita sikit .mase 2014-2016 saye Ade perasan sidia ni dia slalu senyum Kat saye ,asl jumpa snyum x pernah miss,DRI segi dia ckp ngn saye , dia pndang saye ,sye mmg dh tau dia suka saya then mase sye cuti SK 2016 tu saye chat dia sye britau dia sye suka dia ,then dia just bace je x reply ..so sye tulis lagi' x pela klau x suka sye,sye x kn suka awk dh LPs ni' , then dia bls ' eh jngn LA macm tu ' then sejak hari tu smpai skrg dia masam je ngn sye ,klau jmpa pon dia x snyum pon just pndang je sye .knape ea? Dia berubah cm tu? Knape msti buat sye nangis?knape msti buat saye risau ? Knape dia buat saya terseksa? Kalau sayang knape buat cm gini aduhhai sedih argh gini ����

    ReplyDelete
  24. Kalau laki tu dgn kwn² dia tegur pstu bila tiba kat kita dia jd diam . Tp bila kwn dia takda , dia jd byk ckp dgn kita . Mcmmana tu ?

    ReplyDelete
  25. Banyak kali jugak berlaku kat sy. Most of the times, he'd stay his eyes on me and bagi pandangan kosong kat sy. But one time, when i caught him looking at me, and dia still pandang sy tp sy perasan muka dia merah. And then entah knp, dia bukak balik cerita yg termati 30 mins sebelum tu

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  27. Macam mne klo dye ego...dn x nk luahkn

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau ego kita nak buat apa. Takkan kita nak push dia pulak kan..? Unless kalau awak ada perasaan kat dia, awak try confess dulu. Mana tahu lepas tu dia rasa nak accept confession awak tu.

      Delete
  28. Asalamualikum,em pandainya akak ni,em well betul la tu apa yg diceritakan.Saya pon ada la sifat2 seperti ni,suka secara senyap2 sampai sekarang tkmampu tarik perhatian dia,bila kenai dia lupanya birthday sama. 29/3.nampak macam jodoh,but dia tak pernah jatuh hati dengan saya.em sedih kan,tapi satu hari nanti insyallah,akan ada jodoh pada waktu ditakdirkan.k bye..

    ReplyDelete
  29. Asalamualaikum,wah btul la tu apa yg di ceritakan,well saya pon ada menaruh hati kat seseorang secara senyap2 but,tkmampu pikat hati dia,saya mula kenai dia sejak form 3 sampai sekarang .Dia punya birthday sama dgn kita.Sweet kan,but dia tk tertarik lansung dgn saya.Haha,sedih but jodoh itu di tangan Allah,saya sentiasa doa diberi jdoh seperti dia.em,tkpa doa kan saya tabahkan hati dan dipermudahkan urusan untk SPM 2017.This time to study hard now..insyallah.btul kak,kak ni pandai ambik tau pasai lelaki ha,kantoi2.πŸ˜‚k bye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh dah ada supporter dari lelaki, so content blog akak ni valid la kan?.. ahhahaha
      Btw semua tu jodoh. Ada jodoh adalah. Kita serahkan pada yang Maha Esa. Goodluck SPM^^

      Delete
  30. Hi. Sye just nak tanya. Kalau laki tu dia mcm loya buruk. Dia dgn geng2 dia suka kacau saya. Ketuk2 meja saya. Pastu bila saya nk tanya dia soalan(well dia mmg pandai) dia selalu duduk dekat2 ngan saya kalau nak ajar saya. Pastu masa saya tngh buat soalan yang dia ajar, dia selalu pandang saya. Pastu ada suatu hari tu, saya cakap kt dia yg saya suka artis korea lelaki(beast) pastu saya tunjuklah gambar artis tu. Pastu dia tanya saya saya suka type lelaki mcm mne. Pastu keesokan hrinya dia potong rambut style korea(mcm rambut gu jun pyo dlm boys over flower). Kwn2 dia pun selalu usha2 saya dan cakap pasal sye. So, apakah ini tanda2 dia suka saya?? (Ecehh hahah)

    ReplyDelete
  31. Hi...saya ada jugalah mengalami tanda seperti no.8 tu. Dia adalah adik kepada kawan saya. Setiap kali berjumpa mesti dia melemparkan senyuman manis dia kat saya. Kalau kami dah berpisah jauh mesti dia akan pandang balik dekat saya sambil tersenyum. Apakah maksud tu? Adakah dia ada hati dekat saya atau anggap saya sebagai kawan jer?

    ReplyDelete
  32. Ade yang mmg berlaku pd diri saye so far,die tak pernah confess lagi.die slalu perli2 saye bile saye borak dgn kawan2 lelaki lain..die slalu kacau saye ambik mknn saye la,suke buat bende yang memalukan saye dpn kawan2 lain.die patutnye lagilah malu tapi tak.saje share kenangan.

    ReplyDelete
  33. Saya ada tanda 1,2,4,8 dan 10 tapi dia sekarang dah ade makwe lain kahkah

    ReplyDelete
  34. awak nak tanya something macam mana pulak kalau tersuka xsengaja dengan org kita xpernah jumpa.. sy kenal dye dr fb almost 2 years and he know me more than 2 years.. at first mcm terkejut jugak dye confess tu.. then br realise dl dye mmg xpernah nak tegur.. so i start firsy.. being annoying girl is not easy way to get attached with him.. sebab personally dye mmg ade rupa.. so no wonder kalau ramai usha dye.. ya memang tanda awak cakap tu ada.. but sy penah confess dekat dye.. the only thing he said.. better kawan.. sbb he said jarang bila putus boleh stay member.. sebab tu xnk couple.. takot thing getting worse and masing masing buat hal sendiri.. everytime i said about another girl yg comment.. he keep explaining to me its nothing to him.. and he always ask me to take care of my self, about study about solat and so on.. sometimes he try not to sleep just to wake me up and accompany me to doing my revision durinh midnight.. im totally confused.. but ya.. he always try to make me jelous and treat me so mean.. kejam gila.. what its that mean.. friendszone or more than thanks.. i need your opinions :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bg sy awak ke slow talk dengan dia..apa yang dia harap dengan hubungan korang berdua. Sama ada jadi kawan ataupun lebih lagi. From certain point, i think he likes you but then, no. The best solution ask him if he really likes you or not. Tak semestinya kena declair pun kan lepas tahu isi hati masing2..:))

      Delete
  35. Sye ad la sorang lki ni..die kwn rpt dgn kwn sye..mse nk ke dewan untuk perhimpunan die sllu pndg sye..dan senyum2..ape mksudnya tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada bnyak sebab. Biasanya kita kena tengok lokasi yg berbeza..:))

      Delete
    2. sis. nak tnya ni , hahaha. sy dgn dia prnh digabungkan dlm stu kelas , masatu dh akhir thun, and dia x prnah tgr sy , tapi dia selalu komen kt status sy cakap member dia kirim salam , and selepas tu bukak thn baru , dia tgur sy , selalu pnggl sy , dia chat kt sy tapi sy xbalas , sy ingt tu broadcast πŸ˜‚ . lepastu bru sy tau dia chat kat sy . lepastu dia x tgr dh sy. and sy perasan , bru bru ni dia pandang sy , dh dua tiga hari dia asyik pndg sy , and terkantoi dgn sy. jadi , adakah dia msh suka sy ? sy dh tersuka dia 😭

      Delete
    3. benda yang paling senang dengan beretrus terang. Awak tanya lah kat dia kenapa slalu pandang2? Ada apa2 yg pelik ke dengan muka sy ni. Then tell me dia reply apa..:))

      Delete
  36. Akak,sy dulu tak suka dia, takde perasaan pun , kwan je, masatu kitaorg ada pertandingan sampai kebangsaan, msa dlm bus dia pernah mintak sy tlg ambik gmbr dgn perempuan lain, lepastu masa sy dn kwn perempuan yg sorang ni dkt hotel tp takde kad bilik sebab yg perempuan lain blm balik lagi, so kami dua tanya sape nk temankan kami dua beli reload , then dia turun bawak rkn laki yg lain, pastu masa dkt menara tinggi dia teman kami melawat siap tlg bawak beg lagi haaha , masa hujung thn dia selalu tanya pendapat sy bila dia chat dgn perempuan lain tau , sy pun tak fhm , masa otw dinner kami semua dlm bus , dia duduk blkg sy , perasaan sy dh lain , tetiba je rsa suka , pelik kan , dia chat dgn sy dkt fb , mintak id we chat , syq bagi jelah , then dia mintak id insta , i give it to him , bila sy tgk , sy sorang je dia follow . Pastu masa dinner dia ajak pakai bju sama .akak, ni sign dia ehh ke? Tahun dpn nya, dia langsung tak tegur sy . So sy senyap jelah . Then thn dpn berikutnya kami dpt sma kls , terkejut jugak. Ada satu hari tu sy pndg dia , sy senyum je tak perasan pun dia tengok, then dia tegur knp pndg sambil snyum . Malu lah kak.
    Harap akak dpt bls ni
    12/4/17

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi awak punya kes ni macam komplikated sikit sebabnya kadang2 kita tak tahu apa yang ada dalam fikiran dia orang. Ramai kata lelaki tak paham perempuan tapi kadang kadang itulah. sebaiknya awak try approach d dan kawan macam baisa. Bila dah selesa awak try pancing tanya sama ada d suka awak ke tidak.=)

      Delete
  37. Assalamualaikum...
    Ni cerita sy plk. Sy ade terminat kat seorg lelaki ni Tp x lah crush nk giler2. Biasa2 je... Tp x lah pandang x ingat dunia, cuma suka pandang muka dia. Cara dia bergerak cool plk tu. Byk kali jugak kita org terpandang sesama sendiri tanpa disengajakan. Sy ni suka senyum jd bila mata nampak org ,sy pasti akan bagi senyuman kat dia tp dia langsung x pernah balas. Geram lah jugak tp kita org x pernah bertegur sapa jd Masih ok. Lepas tu baru sy dpt tahu yg dia dh ade couple dgn perempuan lain. Sedih lah jugak bila org yg kita minat dh couple dgn org lain tp x lah sampai menangis mcm baru pergi ke majlis pengebumian. Perempuan ni plk selalu x ngaku klau dia org couple. Klau nk tau mereka sesangat mesra sampai rasa nk jd paparazzi. Pastu, pernah sekali ni, gf lelaki tu tegur sy, jd automatic sy tanya lah pasal bf dia tp dia kata dia org x couple & katanya lelaki tu dh ade gf kat tmpt lain & vice versa. X masuk akal betul. Dah lah mesra sesangat tp kata x de paper. Sy pun terimalah alasan tu sbb sy rasa dia mungkin malu. Ade satu masa ni, sy ade kat kelas(universiti), sambil buat group discussion, terpusing kepala kearah dia & kita org x tersengaja terpandang mata. Lama lah jugak. Sy pun terus pandang kedepan. Nk senyum tp membazir je sbb bkn dia baik hari sangat balas. Lepas tu, sepanjang class berjln, jantung ni rasa nk meletup... Nk tengok belakang semula tp takut klau dia perasan yg kita suka sangat kat dia. Nnt ingat benda yg x betul plk.
    Jd, akak rasa ni cuma kebetulan atau mungkin dia ade perasan kat sy. Sy plk takut klau suka org yg dh berpunya & bila gf dia kata , dia org x couple sy nk jugak percayakan dia tp sy ni stubborn sangat jd x termkn ckp gf dia. Akak blh balas x? Sy confused sangat Skrg ni. Asyik terfikir pasal benda ni. Kejadian yg sy mention tu baru je jd smlm. Ni lah sbb sy browser pasal benda ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. first awak cuma perlu tanya yg sama ada d mmg single ataupun tak. Dr apa yg sy baca awak mmg suka kat dia. bila awak tahu dia single awak try lah confess..bila awak tak confess, cinta tu mungkin akan terkubur kat situ. awak tak try awak tak tahu apa yang akan jadi.. :)

      Delete
  38. Owh lupa nk bagitau sy selalu terasa ade org pandang kat belakang.. Kadang2 nk tengok tp takut terpandang mata dia , jd selalu buat bodoh bila rasa dia tengok sy. Sy rasa dia ni selalu pandang sy tp sy x nk salah paham. Sy x tau dia suka sy atau mmg Jenis yg suka tengok org..

    ReplyDelete
  39. Sy knal sorg laki ni n sy suka dy.sy syak dy pn suka sy sbb dy bg byk hint.hint tbesar tu msa sy kuar bdua je ngn dy n kawan dy smpai tgur,gf ke.dy xnafikan atau iyakan pn.almost smua kwan sy kta ya,dy sukakan sy.dy xconfess direct. Ptut ke sy confess yg sy suka dy jgk? Sbb lelaki mmg sush nk faham body language

    ReplyDelete
  40. mcm mna pulak kalau cikgu lelaki yg buat mcm ni? mksd saya, saya sorg je kena layan lebih sikit dri classmates lain. bukan sbb saya cemerlang subjek dia, biasa biasa je tpi classmates pun selalu usik saya dgn cikgu tu.point 1 selalu saya lalui. masa buat kerja dlm kelas dia selalu perhati saya tpi bila saya pandang balik dia cepat cepat tgok tmpt lain.cikgu saya pun chat saya jugak dlm whatsapp tpi hal tak penting pun. sengaja je cari topik supaya saya dpt balas chat dia. mcm mna pulak kes mcm ni??? btw cikgu saya belum kahwin hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. "btw cikgu saya belum kahwin"..
      tak payah kot nak bgth lagi yang memang tentu cikgu awak suka awak suka awak. ahahhahaha

      Delete
  41. Macam mane plak kalau die ade tanda2 suke kat kite tapi dlm mase yg same ade awek lain. Pastu sis, betul ke lelaki ni smakin ego kalau die tahu kite suke die?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan pernah pasang harapan untuk lelaki yng sudah berpunya sebab nanti end up awak yg sakit. kalau ada ciri2 kat atas ni, just anggap dia buat macam tu sebab maybe d tak ada intention lain..positif je. Awak tak nak jadi org ketiga dalam perhubungan kan..?

      Delete
  42. Sy ada crush jugak, dia classmate sy tpi skg kmi tak brp rapat sbb ktorg gduh disbbkn dia ckp yg dia dibnci oleh org disbbkn sy. Sebelum kitorg gduh, tips kat atas ni sma skali! Tpi ni perkara2 yg saspenkan sy cthnya msa sy nak salin krja rmh kat kwn dia, dia rmpas dan sruh sy gna buku dia then sy pkai la buku dia. Yg kedua pulak sy prnh desc kwn lelaki sy siap ada emoji love sbb tertekan haha jdi dgn ljunyeee dia chat ngn sy siape lelaki tu haha sebok mnta id dia haha.. Tpi skg kn kitrg gduh dan kdg2 kitorg pndai merenung sma2, bru semalam sy minta ajar maths ngn kwn dia pstu dia sebok nak ajar sma sy, then msa exam maths pula sy tny la 1 jwpn dri dia, dia bgi! Tpi cara dia malu laa.. Hmm apa sy ptut bt dlm keadaan bgni? Sbb sy dah tak tahan slma 3 bln kitorg bgni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. cer awak try minta maaf. baru hati awa tenang. =)

      Delete
    2. Thanks for the advice :) btw, klau situasi sy dgn dia bgni rsa2nya dia ada tak hati dgn sy blk?

      Delete
    3. tak berani nak jamin sebabnya kita tak tahu hati manusia ni..

      Delete
  43. hai . lol point no 3 tu macam ada betul nya . Masa sy sem 1 ada la budak lelaki dlm kelas sya ni selalu je cakap kasar dgn even saya pun tak tahu apa la salah saya . Time saya buat presentation ke apa ke mesti dia selalu ambil gambar sya tak pun buat vid . point 1 ada betulnya jugak sebb ada time kitorang kna masuk mkmal komputer saya dah pelik dah asal aku rasa macm ada orng tengah pandang ni sebb kitorang dduk arah brtentangan . lpastu member sebelah cuit sya kata budak lelaki tu pandang sy dri tdi lagi . saya macam pahal duh mamat ni takut aku . hahah . masa kitorang ada subjek kna buat exp time tu lpastu lelaki snap gmbr dia ckap " aku nak balik tnjuk gambar kau dkat mak aku , aku nk kata ni ah bakal menantu " . Budak lelaki tu hanya bergurau ke apa semua ni sis ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak semua apa yang lelaki cakap tu suatu gurauan ^^

      Delete
    2. tapi ada jugak member2 dia cakap yg dia suka saya . Saya anggap semua tu gurauan je sbb masa tu lelaki ni dah ada makwe tapi skrang dah break dah .

      Delete
  44. assalam sis saya punya cerita ni pulak masa sekolah tahun lepas. saya ada crush kat sorang laki ni tapi dia ni jenis yg tak rapat sgt dgn perempuan tapi dalam masa yg sama bila jumpa org dia mesti senyum kat org tu termasuk perempuan lain tapi kat saya tak pernah pun. lagi satu dia bila saya pandang dia hm dia pandang saya jgk. ada sekali tu bila saya pandang dia laju je dia pandang tempat lain. saya ada jgk suruh classmate laki saya kirim salam kat dia then saya tanya respond crush saya tu classmate saya cakap dia mcm malu2 pastu tunduk kepala dia. apa maksudnya tu sis?? harap dapar membantu ^

    ReplyDelete
  45. assalam sis,saya punya citer ni tak tahula nak cakap macam mana..saya selalu jumpa seseorang ni sejak kebelakangan ni dekat fakulti.selama ni tak pernah nampak pun,selalu buat kerja sorang-sorang dekat tempat saya selalu lepak2 dengan kawan2.saya sendiri pun tak tahu nama dia siapa, . tapi apa yang saya perasan dia selalu tengok2 kami dan macam tertunggu- tunggu kami lepak kat situ. saya pulak sampai dah boleh hafal jam berapa dia akan ada kat tempat duduk yang dia biasa duduk. bila ramai orang kat tempat dia duduk, dia akan pindah dekat meja saya. apa yang saya perasan, kami mesti akan bertentang mata setiap kali berjumpa. kalau saya jalan belakang dia pun, mesti dia akan berpaling dan kalau saya tertengok dia, waktu tu pun dia tengah pandang saya hahahaha.bila saya bercakap dengan kawan saya yang lain, saya akan perasan kawan saya pandang lelaki tu dan bila saya tanya kenapa, kawan saya akan kata yang lelaki tu tengah pandang2. dan yang perasan benda tu adalah kawan2 saya yang berbeza. saya takdalah nak syak dia suka saya, tapi sekarang ni saya pula yang tersuka dia. hahaha. saya pulak suka stalk mana tahu jumpa fb dia ke apa ke sbb ada link kawan2. tapi tulah, tak terjumpa pulak.saya cuma nak luahkan perasaan, mungkin saya dah tersuka dia dalam diam. tapi mungkin jugak dia suka kawan saya kot,sebab saya tengok kawan saya macam suka dia.kawan saya pula bila dah habis kelas dia sampai kata dah nak balik , tapi bila saya otw balik saya nampak dia duduk kat kawasan laki tu buat kerja haha.what the...saya tak tahu sebenarnya saya dah suka dia atau x, tapi bila saya baca artikel tanda2 kita suka kat orang dalam diam ke apa ke, mostly ciri2 orang tu ada pada saya, sampai saya jadi malu bila saya ingat balik yang ciri2 tu ada pada saya dan saya rasa dia perasan yang saya suka dia.hahaha..dan esok hari terakhir mungkin saya akan jumpa dia dalam sem ni. kalau ada rezeki, mungkin akan jumpa sem depan. doakan saya semoga saya dapat jaga hati lebih2 lagi nak masuk bulan puasa 2 hari lagi. doakan saya!

    ReplyDelete
  46. Saya suka kat seseorang dia tu seperti no 3

    ReplyDelete
  47. Assalamualaikum sis sy nak tanya boleh?..Kenapa ek seorg laki tu kalau suka seorg prmpuan tu dia xckp trus terang.. dia mcm suka bgi sign dia.. tpi knpe.xckp

    Pastu dia akan tgok prmpuan tu dari jauh smpai prmpuan tu hlg dri pndgn mata dia.. xpun smpai kwn dia tgur

    Dan knpe kwn2 yg rpat dgn dia xkisah lah laki ke prmpuan akan usik2 atau kenenkan prmpuan tu dgn lelaki tu??

    Adakah itu sekadar gurauan atau cuba tnjukkan something ek??

    Pastu knpe laki tu suka kcau prmpuan tu.. kdg2 tnye soalan pelik xpun buat lwak xbrapa nk lwak.. xpun bila prmpuan tu diam laki tu akan cuba buat prmpuan tu mrah dgn usikkan dia tu

    Adakah itu sekadar peramah antra rakan sekelas?? Atau dia ada maksud lain eh?

    Ke prmpuan tu yg simpan prasaan kat lelaki tu?? Mksud sy mcm perempuan tu yg syok sendiri..konfiusnya😭😭😭😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi sis tak sudi bgi pemdapat ke sis

      Delete
    2. ada banyak sebab lelaki ni tak confess. salah satunya dia pemalu dan ada yang rasa dia takkan dapat peluang kalau dia confess pun.

      Delete
    3. Betul ke sis..ada kemungkinan juga sbb sy ni garang dgn dia kot.. sbb tu dia rasa mcm tu..yelah dh dia suka sgt kacau syπŸ˜”

      Delete
  48. Assalamualaikum sis cerita sy mcm ni masa tu kitaorg ada presentation time sy sibuk sgt smpai xbgi prhatian masa group dia present.. then dia ni sllu tgur sy.. dia sbutlah nama sy :jannah(bkn nama sbnr) fokus ya.. pndg depan.. padahal dgar pon boleh kan.. lpastu group dia buat lah soal jawab.. tiba2 pick nama sy.. sy pon nk xnk jwab jelah.. padahal jwpn sy tu xlah brapa kena.. groupmate dia pun kata salah tpi dia ni bgi gak hadiah tu.. wlaupun sy slah..terangan2 ya.. siap bgi prcuma 1.. itu dikira pelik ke??

    Dlm klas sy sorg je dia suka kcau smpai sy masam muka dgn dia

    Lpastu dia gelak2

    Ke sebab dia kcau sy ni garang ke pemalu
    Hbistu knpe kwn2 dia suka kenenkan sy dgn dia

    Dan dia assume sy benci dia

    Padahal sy annoying je dgn dia

    😱😱😱😱😱

    Hahaha ke sy yg melebih2

    Omomomo
    Okay ada lgi 1

    Ada skli tu kitaorg 1 klas prgi picnic dkt pulau tioman.. time tu kitaorg ada main truth or dare.. time tu kena kat sy

    Dia nk tnye soalan

    Tpi sy xbgi dia jawab yelah..dia tu bkn apa takut tanye soalan bkn2

    Jadinya xthulah dia sruh ke apa..sy agak je..

    Budak klas sy prmpuan tnye..

    Jannah ada prasaan tak dekat mamat?

    Lpas tu dorg ckp klau yes buat tnda right

    Klau no pangkah

    Time tu smua mcm excited.. smpai bdk klas sy yg laki kwn baik mamat kata.. itu dia soalan yg ditunggu2

    Sy time tu konpius xkan nk ckp suka

    Sebab xnk lah dorg pndg sy apa

    Jadi sy jwablah no

    Sebab sy ni kan bknnya jnis yg apa snng nk luahaan prasaan

    Knpe dorg tnye mcm tu

    I mean benda tu kan private

    Knpe dia xtnye je secara berdepan dgn sy kenapa perlukan game yg mcm ni baru nak tanye..depan kekawan pulak tu

    Patutlah lpas sy jwab no tu muka dia brubah

    Mcm frust

    Tpi xklihatan sgt

    Tpi knpe dia brubah lpas tu

    Dia dah xmcm dulu

    Xkacau sy lagi

    Ckp dgn sy pun xnk

    😭😭😭😭

    Sy slah jawab ke

    Klau sy jawab yes itu hari malu lah sy

    πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”

    Tpi kan sbnrnya dia xbrtpuk pun sblh tgan

    Slah sy sebab xpernah fham org lain

    Trllu fokus kat bljr

    Sem 3 sy anggap dia annoying.. dia buat lwak bodoh sy xlyan

    Sem 4 dia buat lwak sy balas balik

    Sem 5 dia pendiam lpas kes tu

    dia mcm lebih serius dan mengelak dari bercakap dgn sy walaupon kami group research sesama
    Betul ke awak dia sukakan sy

    Maknanya pristiwa dekat pd tu sy dah tolak cinta dia lah eks
    Knpe time kitaorg main truth or dare tu dia tnye sy ada boyriend ke tak?? Nk tahu kisah hidup sy.. ke dia hanya ingin kenal lebih rapat sbgai seorg kawan ya sis??

    Dan masa kitaorg sem 3 dia pernah ngaku dekat budak kolej dia sy ni awek dia padahal time tu kmi ni bermusuhan

    Lectrer smpai kata Mamat sy tgok ni awak asyik kacau jannah.. nak sy pinangkan dia untuk awak..

    Yg lain dah usik2 dia

    Tpi saya mcm biasa no response

    Buat dunno je

    Tapi sis saya dah tertolak cinta dia ke masa main truth or dare tu awak
    Tapi dia xpernah ckp Apa2 pon dgn sy.. smpai skrg sis i still confused ke sy ni hanya cinta bertepuk sebelah tangan ke hanya syok sendiri dan anggap dia suka kat saya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pjgnya tulis karangan ke dik

      Delete
    2. Sis xbalas ke? Sy perlukan pendapat sis😭😭😭😭

      Delete
  49. Assalamualaikum sis sy nak tanya boleh?..Kenapa ek seorg laki tu kalau suka seorg prmpuan tu dia xckp trus terang.. dia mcm suka bgi sign dia.. tpi knpe.xckp

    Pastu dia akan tgok prmpuan tu dari jauh smpai prmpuan tu hlg dri pndgn mata dia.. xpun smpai kwn dia tgur

    Dan knpe kwn2 yg rpat dgn dia xkisah lah laki ke prmpuan akan usik2 atau kenenkan prmpuan tu dgn lelaki tu??

    Adakah itu sekadar gurauan atau cuba tnjukkan something ek??

    Pastu knpe laki tu suka kcau prmpuan tu.. kdg2 tnye soalan pelik xpun buat lwak xbrapa nk lwak.. xpun bila prmpuan tu diam laki tu akan cuba buat prmpuan tu mrah dgn usikkan dia tu

    Adakah itu sekadar peramah antra rakan sekelas?? Atau dia ada maksud lain eh?

    Ke prmpuan tu yg simpan prasaan kat lelaki tu??

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum.. Saya ada seorang kawan lelaki ni.. Dia suka ganggu saya semasa dalam kelas.. Maksud saya suka buli saya seperti sembunyikan botol air saya, suka datang ke meja saya dan kacau saya buat kerja sekolah, suka ambil barang saya tanpa kebenaran, dan perkara lain lagi yang membuatkan saya rasa rimas dengan kehadiran dia.. Kadang2 saya menyampah dengan dia.. Suatu hari, dia datang pada saya.. Dan macam biasa saya marah dia sebab selalu datang ke meja saya dan berborak dengan saya walaupun cikgu mengajar di depan.. Tempat duduk dia sebenarnya depan sekali dan saya pulak dekat belakang sekali.. Saya suruh dia duduk di tempat dia semula tetapi dia buat tak tahu je sambil tengok hadapan dengar cikgu mengajar.. Classmate saya banyak main ketika waktu belajar tetapi kami selalu dapat keputusan yang cemerlang dalam peperiksaan. Sebab itu cikgu biar saja dia beralih ke tempat duduk belakang.. Disebabkan dia buat tak tahu je, saya biarkan saja dia belajar di meja saya.. Saya sebenarnya dengan dia berkawan sejak sekolah rendah lagi.. Tapi kami jarang berhubung kerana kami berbeza kelas dahulu sehinggalah kami sama kelas dari ting 4 hingga 5.. Sejak dari hari tu saya mula berkawan dengan dia semula tetapi dia selalu cari pasal dengan saya.. Kebanyakan apa yang ditulis oleh sis itu semuanya berlaku kpd saya.. Yang paling mengejutkan dia pernah banyak kali sebut I Love You kpd saya.. Memang kali pertama dia sebut saya terkejut tapi saya hanya ketawa dan merasakan dia hanya main2.. Sejak dari itu dia selalu ckp I Love You walaupun depan clasamate saya.. Dia juga pernah kata pada saya dia suka melihat muka saya menjadi merah akibat malu.. Jadi adakah dia suka saya?

    ReplyDelete
  51. tanda tu ada. kita pun dah bg hint hint tapi mcm takda pape pun hahaha macam dolak dalik. padahal bff perasan dia selalu usha. kitorang pun selalu share probs masing-masing. malas nak berharap tp dia mcm bg harapan �� ada nasihat untuk next step tak? ����

    ReplyDelete
  52. As salam.Haih sis ..sya tak pasti la lelaki ni suka saya or tak..sebab saya dgn dia 1 sekolah dulu tapi kitorg tak pernah bertegur sapa..kitorg brjumpa pon sebab ambil lesen kereta sama2.jadi baru2 ni kitorg jadi rapat.sampai pengajar tanya 'kau kenal dia ke?" sye ckap la saya stu sekolah..lepastu stu harini pengajar suruh saya duduk sblh dia untuk bljr dia bawak keta parking..mula2 mcm awkward sbb sblom ni last jmpe mse ujian komputer..lepastu tukar saya pulak bawak keta..dia duduk sebelah..dia suka sakat saya ckp "ayokk" suka buat saya gelabah..suka tekan brek emergency ..nak ganggu concentrate saya..lepastu bukak radio kuat2 ..lagi satu bukak aircond kuat2 ..hari esoknya saya nak bawak kereta "kau boleh bawak tak?"saya cakap boleh tapi dye msok jugk tmpt duduk seblh pmndu ..dia buat perkara yg sme kacau saya lagi..dia banyak berbual dengan saya, tapi kdg2 dye suka cakap perempuan yg bwk moto tu comel lawa ..saya tak tau ape motifnye dia tunjuk kat sayaπŸ€”..bila dia dpt tau sye dah nak naik poli dye tekejot mcm mngeluh pon ada dia ckp "laaa πŸ˜₯" mse balik ke kedai dlm keta dia cuba ajak sye berbual tpi sye layan gitu je sbb taknak pengajar sye slh sangka lagiπŸ˜₯..kdg2 rse srba salah sbb dia tak thu menahu pon sye dh x bljr memandu lagi..itulah hari last sye jmpe dgn dia spent mse bljr slme 2 hari sesama..apa pndpt sis? Adkh dia suka saya..tapi no.3 mmg win sisπŸ˜‚

    ReplyDelete
  53. As salam.Haih sis ..sya tak pasti la lelaki ni suka saya or tak..sebab saya dgn dia 1 sekolah dulu tapi kitorg tak pernah bertegur sapa..kitorg brjumpa pon sebab ambil lesen kereta sama2.jadi baru2 ni kitorg jadi rapat.sampai pengajar tanya 'kau kenal dia ke?" sye ckap la saya stu sekolah..lepastu stu harini pengajar suruh saya duduk sblh dia untuk bljr dia bawak keta parking..mula2 mcm awkward sbb sblom ni last jmpe mse ujian komputer..lepastu tukar saya pulak bawak keta..dia duduk sebelah..dia suka sakat saya ckp "ayokk" suka buat saya gelabah..suka tekan brek emergency ..nak ganggu concentrate saya..lepastu bukak radio kuat2 ..lagi satu bukak aircond kuat2 ..hari esoknya saya nak bawak kereta "kau boleh bawak tak?"saya cakap boleh tapi dye msok jugk tmpt duduk seblh pmndu ..dia buat perkara yg sme kacau saya lagi..dia banyak berbual dengan saya, tapi kdg2 dye suka cakap perempuan yg bwk moto tu comel lawa ..saya tak tau ape motifnye dia tunjuk kat sayaπŸ€”..bila dia dpt tau sye dah nak naik poli dye tekejot mcm mngeluh pon ada dia ckp "laaa πŸ˜₯" mse balik ke kedai dlm keta dia cuba ajak sye berbual tpi sye layan gitu je sbb taknak pengajar sye slh sangka lagiπŸ˜₯..kdg2 rse srba salah sbb dia tak thu menahu pon sye dh x bljr memandu lagi..itulah hari last sye jmpe dgn dia spent mse bljr slme 2 hari sesama..apa pndpt sis? Adkh dia suka saya..tapi no.3 mmg win sisπŸ˜‚

    ReplyDelete
  54. Assalamualaikum, hmm nak cerita la pasal seorang llaki ni , dia ni pemalu sangat , kitaorang sbelah kelas je,sebelum tahun kami rapat , kawan2 dia kuat usik n kenakan sya ngan dia , masa tu kitaorang tak kenal sgt pun ,dalam tahun ni , lelaki tu selalu curi2 pandang , tu pun kwn sy slalu ckp yg bdak nerd sebelah tu suka ngn sya , but i just let it go n lupkn apa dorang ckp ,

    One day ni, dia ada jmpa sy pastu dia ada ckp yg adakah sy ni sukakan dia ke or tidak pastu sy tak tau nak jwb apa, just jwb 'iya' je , pastu soaln kdua dia , dia nak ajak co*ple ,so sy tpikir y dia ni sgtla pemalu boleh pula ajak kita jdi co*ple dia , so sy jwb 'nantilahh' .

    But, yg sy musykil , sy dah reject dia , asal dia masih nk jalan ngn saya , ckp ngn sya tapi jarang jg la , dia buat semua tu masa kawan2 llaki dia takde mngkin sbb dia malu kot . Selepas bberapa minggu cuti mcm tu , dia mcm dh berubh , dia dh jarang dah eyecontact or mungkin dia sj tanak pandang kot , jalan ngn saya pun dah takde

    Sbnrnya , hati ni pun dah trpaut sikit , so prlukah nak trus suka dia or just let him go sbb sy pun harap jg klw dia boleh sabar dlm hndak menginjak dewasa ni , kitaorang masih muda , yg parah bila sy sndiri tak beritahu yg sy nk dia paham dulu dan sy terus tak layan dia dah hmmm . Sy pun tpikir kalau dia sngja bagi fakehope atau dia btul2 suka , sbb ptkataan suka tu tak pernah keluar dri mulut dia.sy pun pikir yg kekayaan suka tu utk future dia kot . Mungkin sy cepat menilai seseorang trburu-buru kan? Patutkah sy terus layan perasaan mcm ni? Lol

    ReplyDelete
  55. Sya ada suka lelaki ni..x psti dia sdh brpunya blum, kami kenal kat group whtspp, mula2 knl gduh2..tpi lama2 dia ckp baik dgn sya...slps bbpa bulan sya tukar 6ber hp sbb2 trtntu..kami x lgi chat...sbb dia x tau sya tukar 6ber hp, slps bpa bulan...dia dpt tau sya tukar 6ber hp ..slps tgk gmbr sttus whtspp sya...tpi msing2 malu dan rsa janggal nk chat...tiba2 bru2 ni dia chat sya mcm sblum ni..slalu sakat saya dgn ayat2 pickupline..haha, adakah dia suka sya..sbb stiap status whtspp dialh org prtma akan lihat status sya, dan smua gmbr2 instgrm sya dia like..

    ReplyDelete
  56. Sya ada suka lelaki ni..x psti dia sdh brpunya blum, kami kenal kat group whtspp, mula2 knl gduh2..tpi lama2 dia ckp baik dgn sya...slps bbpa bulan sya tukar 6ber hp sbb2 trtntu..kami x lgi chat...sbb dia x tau sya tukar 6ber hp, slps bpa bulan...dia dpt tau sya tukar 6ber hp ..slps tgk gmbr sttus whtspp sya...tpi msing2 malu dan rsa janggal nk chat...tiba2 bru2 ni dia chat sya mcm sblum ni..slalu sakat saya dgn ayat2 pickupline..haha, adakah dia suka sya..sbb stiap status whtspp dialh org prtma akan lihat status sya, dan smua gmbr2 instgrm sya dia like..

    ReplyDelete
  57. Mcm mane nk thu org tu suke kite? Sbb due pandang je, x pernah tegur, cakap, pape jelah cume pandang je. Kt mane2 pun kalo terserempak cume pandang je, tu tandanya ape?

    ReplyDelete
  58. Mcm mane nk thu org tu suke kite? Sbb due pandang je, x pernah tegur, cakap, pape jelah cume pandang je. Kt mane2 pun kalo terserempak cume pandang je, tu tandanya ape?

    ReplyDelete
  59. Mcm mane nk thu org tu suke kite? Sbb due pandang je, x pernah tegur, cakap, pape jelah cume pandang je. Kt mane2 pun kalo terserempak cume pandang je, tu tandanya ape?

    ReplyDelete
  60. Assalamulaikum.. Ini cerita sya.. Haritu kakak saya ada buat open house raya kedua 2017 , kawan kakak saya datang 2 orang lelaki seorang berisi sikit seorang kurus.. Bila saya makn lelaki yang kurus tu asyik tngok saya dan senyum. Sya hairan dia senyum pada siapa.. Sbb dlam rmh ramai orang so xpsti dia senyum pada sapa.. Jdi bila dh hbis open house sya tnya kakak saya . knapa kawan dia asyik trsenyum pada saya and then kakak saya kata diorang cakap saya nampak kelakar.. Sy pn xtahu dimana kelakarnyaa.. Dan xpasti sma ada jawapn kakak saya itu benar atau tidak,, macam mana saya nak tau lelaki tu suka saya dan nk brknalan dengn sya atau tidak? Blh trangkn....

    ReplyDelete
  61. saya ada crush nih saye slalu chat ngan die die pon tahu sye suka die..die kasi emoji seyum lebar..se x kesah la kalau die x suka saye kalau camtu ken jer lah kan x kan nk paksa dh bayk kali chat .kwn die kata die suka kau..die pown kasi gqmbqr yg die chat ngan crush saye..yg die jata dlm hati die ada saye jer..tapi die bagi tahu yg die minat kat org lain.pastu tetiba die kata saye syg awk....tu cana eh die suka saye atau disebaliknya????

    ReplyDelete
  62. Sy kena benda pehhh menakutkn dohh

    ReplyDelete
  63. ada kawan suka saya tapi takut kat mak saya.dia tegur masa pak saudara dia mati.dia x mintak no telefon.saya tertinggal telefon.sayang betul

    ReplyDelete
  64. ada kawan suka saya tapi takut kat mak saya.dia tegur masa pak saudara dia mati.dia x mintak no telefon.saya tertinggal telefon.sayang betul

    ReplyDelete
  65. sy nk tanya kenapa seorang ustaz hensem tu selalu pandang saya..sbb sy selalu alihkan pandgn dri die.. kn haram pandg lama lama

    ReplyDelete
  66. Question yg sy tertanya-tanya....kalau crush hubung mata (eye contact) kat kita lpas tu dia senyum kat kita?

    ReplyDelete
  67. Hi sis. Saya ada minat sorg llki ni. Sejak kebelakangn ni saya prsn dia asyik pandang saya je sampai saya yg kena alihkan pandangan. Kkdg jumpa dia mcm senyum pastu contoh klo kat kaunter mesti dia sibkkn diri sembang dgn prmpn lain. Kalau kat dewan plk dia asyik pndg tempat saya jeee bila saya pndg balik kkdg dia still pandang. Apa pendapat sis?

    ReplyDelete
  68. Saya ada crush tapi sampai sekarang saya tak tahu perasaan dia. Bila bertembung biasanya dia akan tegur saya. Kadang sekadar tanya bende2 remeh seolah2 macam sekadar menegur je. Kalau saya nampak dia dari jauh dan dia nampak saya dia akan senyum je. Saya rasa ni sifat dia. Dan bila depan rakan2 lain memang confrim dia tak kan tegur saya langsung.

    Saya pernah masej melalui fb bila ada hal penting. Biasanya saya yg mulakan. Dan dia memang akan balas. Saya pernah bercakap tentang masa depan secara melawak tapi dia tak pernah respond. Dan kawan dia pernah merisik saya dulu. Bila saya tanya dia macam mana. Dia siap bagitahu kawan dia tu macam ni macam tu. Seolah2 tak setuju. Tapi saya tak tahu niat dia cakap macam tu.

    Kadang saya rasa macam dia suka saya kadang saya rasa macam saya yang seronok sendiri. Macam mana ye? Tak suka la perasaan macam ni.

    Btw saya dan dia rakan sekerja. Perlukah saya lupakan dia terus.

    ReplyDelete
  69. Betulkah smua ni.. 8/12 ada pd si dia..
    Saya ingat sya syok sndri lagipon rupa dia teralu elok smpai sy rsa sya xlayak tuk dia.. Smpailah bila sy couple wth smbody in classmte.. Sikap dia turn 360 jdi pelik.. Xmcm tu dlu suka sakat suka sembng suka senyum bla betembung..bla jumpa nk elak ja kje dia.. Dia pon classmte sy jugk.. Last semester dia pergi tnpa ucap apa2 .. Until now i still ingt dia lgi.. Sudah 5 taon.. Tetiba teringat kat tah ap2. Adakah sy masih menaruh hrpan dgn dia..

    ReplyDelete
  70. Kalau mcm situasi sy ni mcm mne ea? Ni bkn psal crush sbb crush sy sndiri pun x lyn sy mcm ni hehe.. Ade sorg laki ni suke pm sy.. Die suke pm something x pnting mcm awk tgh buat apa la.. Prnh skali tu mse sy tgh lpk dgn kwn kt tmn die tnye sye kt mne sy ckp la tmn lps tu tiba-tiba dia dtg.. Plik jgk.. Pstu ade satu hari tu jgk die bgi thu die suke tgk sy senyum.. Enth la sy x thu.. Sbb lynn die kt sy pun xde specialnye.. Nk kte ksar x pun.. Bile tnye die suke ke kat kwn sy yg sorg tu(org yg die rpt) die ckp kwn je.. Sy tnye org lain pun die kte kwn.. Tp die dh ade gf.. Mcm mne? Die suke sy ke?

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO