Salah Ibu Mengandung ke? Part 1

Saturday, March 10, 2012

Assalamualaikum semua.

Do you ever dream to be one of the student in one of the famous university ever? Tipu lah kalau korang tak pernah. Dulu kan one of my university pilihan kalau kalau kat obersea, ANHALT UNIVERSITY of APPLIED SCIENCE in Germany bahagian Lanscape Architecture. Kau jangan tak tahu Munah. Aku dulu minat lanscaping tau. Tapi mak aku cakap tak layak sebab kat rumah aku lah orang yang paling malas nak siram bunga. Aku yakinkan mak aku, siram pokok bunga dan belajar lanscape adalah dua perkara yang berbeza. Mak aku tak nak dengar penjelasan aku. Ok fine.

Dengan berbekalkan 6A masa SPM *aku tahu A aku tak banyak*, aku pun pelajar jugak, ada niat nak sambung belajar kat university. Since my mum said I'm not deserve for that lanscaping aku move on to pure architecture. Mak aku dah tak ada alasan nak bantah dah. Aku pun apply lah UTM for the first choice. Second one, UTM in Civil Engeneering. Then ada lah lagi kan tapi most of them aku pilih architecture la.

A month later, I got a letter that I'll have an interview. I'm really glad. Aku memang dah tarik nafas lega masa tu. Dah nampak dah jalan di situ KONONNYA. If I was not mistaken I really did well through the drawing skill test and the english interview in front of the oversea lecturer tapi kita hanya rancang Allah yang menentukan.


Mula-mula aku dapat matrikulasi teknikal kat Pendang, tapi aku tolak mentah-mentah sebab takut habis matrik tak dapat sambung kos yang aku nak kalau result aku tak memberansangkan. Bila aku tolak je matrik, aku dapat tahu UPU aku satu pun tak kena. So maksudnya aku gagal ke university. Sekali gus di matrik. Universiti kat Mesia ni dah tak nak terima aku dah. Aku macam memula frust gila rasa macam..macam..nasib baik aku ingat Allah. Astagfirullahalazimm..

Then result politeknik pula keluar. Aku dapat. Nasib baik aku gatal-gatal dok apply poli. Just imagine kalau aku tak apply. Memang aku suruh mak aku cari laki yang hensem-hensem baik-baik beriman-berimanlah untuk aku kahwin habis cerita. Frust punya pasal. Then aku fikir ni semua salah ibu mngandung ke?


Macam ni punya drawing aku boleh failed interview. Maaflah UTM kau buat aku kecewa sekali gus nama kau dah blacklist dalam list aku. *bukan dendam tapi heeeeee

BERSAMBUNG...



You Might Also Like

2 comments

  1. UTM u peberet aku lorhhh.. hahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha..peveret tak peveret..aku dah blacklist..ahaha

      Delete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO