Hey Lelaki, Kau Menangis?..Cerita je pun

Thursday, March 15, 2012

Assalamualaikum semua.


Salam Khamis semua. Lelaki menangis? Haha. Cerita yang sebenarnya, aku pernah tengok cerita Titanic dengan lelaki. Masa tengah syok dok pandang Leonardo, aku dengar bunyi esakkan. La menangis ke budak sebelah aku ni. Aku dah tak nangis dah sebab dah beratus kali ulang cerita tu. Then aku gelakkan dia. 


KAU MENANGIS JUGAK? KAU KAN LELAKI
KAU INGAT LELAKI TAK ADA HATI DAN PERASAAN KE?

Memang setepek lah aku kena. Kau pun satu SA tanya soalan bodoh. Dia manusia juga. Apa? Lelaki menangis tak macho? Kau dengan macho kau boleh jalan. Hello, tak payah nak fikir-fikir sangat. Kami perempuan tak kisah kalau ada lelaki menangis depan kita orang. It's just like..hmm.. you don't have to keep it by yourself. It's hurt. Crying is the best way after all. Yelah. Aku lupa. Ego lelaki kan tinggi setinggi KLCC. Tapi tak apa kawanku kau menangis. Titanic is not just a movie but it is happened in a reality. Aku faham.

Okay je lelaki menangis. Cute apa!

Cerita Titanic memang kasi kesan yang medalam dekat industri perfileman. Blockbuster tu. Cerita ni adalah fiction romantic tale dimana seorang perempuan kaya dan poor bohemeian boy meet on the illfated voyage of the unsinkable ships a.k.a Titanic. Apa yang buat aku tersentuh, menyentuh dan hiba ada satu skrip Jack Dowson (Leonardo DiCaprio) cakap dekat Rose Dewitt Bucator (Kate Winslet).


Rose: I love you, Jack. 
Jack: Don't you do that, don't say your good-byes. Not yet, do you understand me? 
Rose: I'm so cold. 
Jack: Listen, Rose. You're gonna get out of here, you're gonna go on and you're gonna make lots of babies,    and you're gonna watch them grow. You're gonna die an old... an old lady warm in her bed, not here, not this night. Not like this, do you understand me? 
Rose: I can't feel my body. 
Jack: Winning that ticket, Rose, was the best thing that ever happened to me... it brought me to you. And I'm thankful for that, Rose. I'm thankful. You must do me this honor. Promise me you'll survive. That you won't give up, no matter what happens, no matter how hopeless. Promise me now, Rose, and never let go of that promise. 
Rose: I promise. 
Jack: Never let go. 
Rose: I'll never let go, Jack. I'll never let go.


Yang aku bold tu climax skrip yang paling sedihlah. Tahap air mata mencurah-curah tahap maksima. Dah macam apa dah.

Jack sank.....

Korang ingat manusia je ke boleh feeling-feeling. Kucing pun boleh meyh!.. Haha







You Might Also Like

4 comments

  1. hahaha..memang touching lah law tgk citer tu..meleleh gak....

    ReplyDelete
  2. lelaki menangis agak tak macho la..haha..tp lelaki stil ada hati dan perasaan.tengok cite korea pun boleh nangis ape..hgaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...tau tak per..lelaki jiwang karat kot

      Delete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO