9 Dangerous Words Used By Women

Saturday, May 19, 2012

Assalamualaikum semua..

I ran across this articles through over at one of the website yang accurately describes some of the most dangerously, deadly words used by women. Pay close attention guys, jika dia gunakan salah satu maka erkk. Ntah. Anda bukan di dalam zon yang selesa kot. Dah ramai dah blogger post pasal benda ni. Tajuknya perkataan yang selalu digunakan oleh perempuan. Btw the content are same but aku nak huraikan biar lagi jelas terang dan nyataq noh.



9 Dangerous Words Used By Women

Fine

Macam biasa. Perempuan suka sangat gunakan perkataan ni sebab senang nak sebut. Haha. Tak lah. Hey this is the only way to stop the argument atau maybe girls tak tahu nak cakap apa dah.. then dia cakap lah fine. Macam aku, aku ni kan jenis cepat mengalah ehemm, so aku memang cakap FINE~~ dengan nada yang lembut. Haha. Tapi kalau siap ada !!! kat belakang beware lah. Sebab apa kau tanya. Sorry bro you need to shut up.


Five Minutes

Oh man, sedangkan janji melayu ajak jumpa pukul dua petang datang pukul tiga, lagilah kalau nak tunggu perempuan bersiap. Dah lah melayu then perempuan. Alamatnya habis lah kau menapak menunggu depan rumah awek kau. Haha. Jangan marah aku tengah melawak ni. Okay. Lima minit bermaksud setengah jam. Kebanyakan boyfriend-boyfriend atau husband-husband mengadu pasal benda ni. Hey betulkah perempuan! Pelis lah jangan buat macam ni. Eh tak semua macam tu kot. Nak-nak pulak aku  :P


Nothing

This is the calm before the storm babe. Bila aku dah kata puting beliung, taufan Katrina bagai itu tanda bahaya la tu. This mean something BAD. Okeh aku kasi contoh. Dia tengah cakap then korang pulak khusyuk tengah usha perempuan lain ataupun tak dengar. Bila korang tanya balik apa yang dia cakap dia kan cakap TAK ADA APA-APA. Sebenarnya dia nak cakap ni.
You're not listening so I dont want to talk. Get lost
Eh ayat last tu aku yang tambah. Tapi kalau dia sayang dia takkan cakap macam tu. Ni aku bukan sayang korang pun tu yang aku cakap. Clear?


Go Ahead

Hah tu dia dah mai ayat feveret gua. Btw this is a dare, not a permission. Jangan buatlah kan. Ayat kat atas ni pendek je. Sebenarnya ada yang panjang. Kepada bf yang lurus, ni maksudnya 
Nak buat sangat? Hah buatlah. However don't expect me to totally agree with the circumstances huhhh!
Lebih kurang macam tu lah. Ahaha


Loud Sigh

Ni sebenarnya perkataan. Haha. Tapi salah satu non-verbal yang selalu disalah tafsir oleh lelaki. A loud sigh bermaksud, dia rasa korang ni terlalu..@#%$%^ and wonders why she's wasting her time arguing with you about nothing. Contoh. Hampir satu jam korang gadoh yang Awal dengan Scha bulan madu dekat mana. Yang kau cakap dekat Antartika, the other side pula cakap kat Oslo. Hah sudah. Kat mana tu. Kau cari lah sendiri kat dalam peta.


That's Okey

This one is the most dangerous statement a woman can make to a man. That's okay bermaksud, yang dia sebenarnya nak korang berfikir panjang sebelum deciding how and when you'll pay for the mistake. Cara dia cakap bukan macam lembut-lembut tu. Jangan misunderstanding pulak. Dia orang biasanya akan cakap in sarcastic way. Pandai-pandai beza lah.Tak faham?
 Eh kau ni memang lembap ke apa?
Ni aku kasi contoh tengah menyindir kau la ni. Haha.


Thanks

Perempuan itu sedang berterima kasih dengan anda. Just say that you're welcome. Tapi aku nak tambah sikit lah. This is the true unless dia cakap macam ni TERIMA KASIHLA BANYAK-BANYAK. That is the pure sarcasm dude!  Dia sama sekali tidak berterima kasih dengan korang, dan jangan pulak kau balas sama-sama memang penangannya daaaarhh WHATEVER. Confirm dia cakap macam tu. Aku bukan apa..belajar melalui pengalaman. Hehe.


Whatever

See. Kan dah keluar ayat ni. In case dia dah malas nak layan korang memang whatever lah. Takkan nak cakap whenever pulak. Salah relative adverb tu. Kan aku dah masuk grammer dah pagi-pagi buta ni.


Don't worry about it. I got it

Another dangerous statement. Contohnya. dia dah banyak kali bagitahu buat, buat, buat dan akhirnya perempuan yang buat. Then lelaki pulak akan cakap
hey what's wrong a.k.a apa salahnyaa..
Ni mesti dia akan jawab perkataan yang aku list kan no tiga tadi. Tu kalau GF atau WIFE cakap. Tapi kalau aku. KAU NAK KENA SEPAK?   
Maaf aku bukan romantik. Haha


Kepada lelaki jangan lah kau takut sangat pasal benda ni. Sampai tak tidur malam dok fikir benda ni. Actually bagi aku it's really funny and in some situations very true...but hey kita orang perempuan ni, we are supposed to be ilogic, that's our charm and you guys love us for that. Life would be boring if we're normal by the way..=)

You Might Also Like

7 comments

  1. okay. ini macam aku. tapi aku tak make up berjam-jam macam kau cakap tuh. haha. me, simple. bhahaha

    ReplyDelete
  2. haha nice post there!! :)
    i love this!

    ReplyDelete
  3. terima kasih kerana mengenali diriku ini. hahahaha

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO