Cara Buat Perempuan Jatuh Cinta Dekat Awak

Monday, March 20, 2017

Assalamualaikum semua.

Nak masuk bulan April dah.

I really surprise when found out that I have many readers who're male and of course I'm little bit excited. Today's topic I got from one of my reader who are asking how to make girl falling in love with you. Biasanya entri untuk perempuan but this time it's quite special to boys out there who are lonely and want to be love by someone. Err statement aku nampak macam kau lonely. Ahaha.
Sorry, that's the fact.

Perempuan ni universal. Setiap perempuan ada character yang berbeza tetapi end up cara nak dekatinya tu semua sama. Anyone who's experienced heartbreak knows there's no magic formula for making someone falling in love with you unless, dia memang suka dekat korang. However, you can up your chances of making that special lady swoon by following a few these simple tips. Hah gitu. Swoon okeh.


Cara Buat Perempuan Jatuh Cinta Dekat Awak


Be All Ears

Woman like to work out their problem. Offer untuk mendengar. Tak kisahlah dia luah pasal bos dia buat dia stress ke, bestfriend dia kapel dengan ex boyfriend dia ke, goreng pisang faveret dia habis jual ke, just.. lend your ears. She just want you to listen while she vents, explains or just muses. Bila ada lelaki yang sudi mendengar luahan perasaan dia, dia mesti akan tersentuh. Then bila tersentuh mesti teringat. Bila teringat mesti tersuka. Nampak tak formula dia? Ahaha


Take the Consultive Approach

Hmm. Cuba try dapatkan nasihat dia. Seek her advice even you don't really need it. Pandai pandai la tanya apa pun berkenaan opinion. Contohnya, macam mana nak buat penkek gebu. Hah. Tak pun ada colleague korang yang suka main main mata. So tanya dia apa yang perlu kau buat. Consulting her shows that you appreciate her opinion and that she is useful and comforting.


Compliment

Perempuan suka kena puji. Lagi-lagi kalau dia keluar rumah, dia amik masa yang lama gila untuk nampak cantik. Sesetangahlah bukan semua. Offer a flattering remark on her time well spent and she will be delighted that you noticed. Jangan buat tak tahu je. Then probability untuk depa suka kat angpa sikit ja la.


Growing Love

Bring or send flowers bcoz it's Monday or for no reason at all. Benda benda kecik macam ni mungkin akan lembutkan sikit hati dia bila tengok korang. So bila dah lembut senanglah untuk korang masuk dalam hati dia.


Surprised!

Isi yang ni mungkin macam lebih kurang sama macam kat atas ni. Tapi lebih specific. Bila korang buat kejutan, dia mesti akan ingat sampai bila bila. Kejutan yang macam mana? Tak payah nak bagi kejutan beli tiket flight ke Somalia ataupun sponsor majlis kahwin adik dia. Bila kau keluar dengan dia then dia macam tengah usha satu tudung ni. Hah kau belikanlah senyap senyap bagi masa kau hantar dia balik rumah. Tak pun kau deliverlah lunch pack kat tempat kerja dia then dalam pack tu ada nota. Mesti dia rasa terharu dan sendu. Aahaha


Music

Most of the ladies melt over the simultaneous vulnerability and bad boys coldness of confident of rock stars. Aku rasa tips ni memang senang nak berjaya sebabnya berlaku depan mata aku sendiri. I have a friend yang memang tak suka langsung dekat lelaki yang confess kat dia. One day, lelaki tu hantar video dia nyanyi masa kawan aku ni tak boleh tidur. Esok paginya dia kata kat aku yang dia dah declare dengan lelaki tu. So terbukti berkesan. Tak ada talent dalam music? Demostrate passion in a hobby that you love. :)



Remember That Chivalry is Not Dead

What I am trying to say is try to be man the door, pull the chair and wait for her to be seated.
Treating her like a lady never goes out of style. She'll love you instantly.


Clown Around

Pernah tak kau tak puas hati macam mana Jep boleh kahwin dengan Sariyanti?
 Kalau kita tengok secara kasar in fact, viral dalam 2 ke 3 minggu lepas yang perempuan ni suka lelaki kelakar so sebab tu Jep dapat tawan hati si Sari ni. Perempuan suka kalau dia ada kawan yang buat dia ketawa tapi bukan lawak bodoh yang annoying tau. Bila kita ada dengan orang yang kelakar, vibe positif dia akan maintain sampai petang. Ni dah lah nak try perempuan tu tapi kau diam macam batu. Satu patah tanya satu patah jawab. Alamatnya memang gigit jari jelah.


Time

Bila kau ajak dia keluar, make sure mai awai. Memang kat Malaysia ni janji melayu famous sikit. Come on bro, first date kot. Tak kan nak tunjuk bad side kan. Ok lah kalau traffic jam ke apa. First date ni dimaafkan lah. Tapi kalau dah selalu datang lambat? 
Timing is Everything.

Mereputlah dia tunggu.


Soup for the Soul

Main point kat sini adalah concern. Kalau dia sakit, cepat cepat lah beli ubat sebab nak tunjuk keCONCERNan kau tu. Ni kalau lagi best kau pergi buat sup ayam ke apa ke then drop dekat depan pintu rumah dia then selit satu get well note. She may not feel her best but these moments will show that you are in it to win it.


Get Lost

Ni bukan maksud kau tak ada harapan tau. Janji. Ahaha.
Bila kau terlalu tumpu pada dia, bukan dia je yang penting dalam hidup kau. Kerja, family pastu adalah etc etc lagi benda yang kau kena buat. Spend time with others and do your own thing to make the heart grow fonder.


Apa yang penting dalam sesuatu hubungan ialah kejujuran dan keikhlasan. Kalau betul betul ikhlas nak jadikan dia teman seumur hidup insyaAllah kalau ada jodoh adalah. Kalau tak berjaya mungkin akan bertemu dengan orang yang lagi baik untuk kau. 
Good luck..:)

You Might Also Like

10 comments

  1. thanks for the entry gorjes.

    ReplyDelete
  2. tapi kadang-kadang kalau kita buat semua tu, ada girls yg mempergunakan kita je. hati diperkotak katikkan..:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab tu kita kena analyze. let say perempuan tu lebih kepada mempergunakan kita apa tunggu lagi. angkat kakilah bro. perempuan bukan sorang..:)

      Delete
  3. Saya setuju dengan akak. Tapi bab surprise tu macam tak berani lah. Macam mana kalau dia tak suka. Kan dah malu bila dapat hadiah tu balik

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi awak tak cuba awak tak tahu kan? ahaha
      try dulu. kena reject tu cerita belakang.

      Delete
  4. Setuju dengan first point tu. I dengar je apa dia cakap. Memang menjadi. Dia kata i loyal listener. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah. ahahah. dengar je tak payah buat apa pun. ahaha

      Delete
  5. Gambar tu tengah double date keeeee..wuu

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO