Ini Bukan Belog Cinta LOL..

Monday, August 06, 2012

Assalamualaikum semua.


Aku dah semester lima. Banyak yang dah berubah. Hah yelah. Masing-masing balik daripada praktikal, semuanya dah exposed dengan real world. Just like seasons, people change.


Apa yang berubah nya? Semuanya tak mature je aku tengok..==


Nasib baik gambar ni snap dari tepi aku still nampak kurus..hewhew

Aku banyak dapat komen yang kata belog aku ni are not suppose cerita pasal cinta-cinta dan sewaktu dengannya sebab header aku more to journey thru architecture. Tapi nak buat macam mana kan, cinta dan manusia tak dapat dipisahkan. Tepuk tangan kalau betul. Dengan berfikiran postive aku menerima teguran dengan rela and take into consideration..:D.

Btw ni last Monday. We had a site visit for the next project, centre of worship and religious learning. The thing that I love about this is we have to work in group. Oh Nom Nom Nom..beban aku dah kurang disitu. 


Here we are. Nama tempat korang tekalah berdasarkan papan tanda. Barulah thrill dan teruja nak baca kan.


Sampai-sampai je budak-budak ni suruh aku berdiri sebab nak tahu bayang belah mana cis! Btw one of the component nak buat site analysis, kita mesti tahu mana utara timur and etc sebab kita tak nak lah bangunan yang kita nak bina nanti rupanya menghadap matahari. Kang ramai public komen apalah arkitek ni buat design tak proper.


Kerja mengukur bermula. This is the most important part dalam site analysis. Kita kena ambil semua dimension yang ada dalam site yang kita analize. Oh lupa ni ahli group aku.


Sorry you all..I ambil gambar pokok tau bukan group you allz aww. *kau gedik kau bla


Aduh. Rileks lah.. gua tak tangkap gambar awek lu bro.


Strolling around the site. Observing and sketching. See. Who said make an analysis is boring? It's kinda of cool!


Aku baru ingat nak buat part time jual rempeyek kat sini alang-alang nak buat duit raya tapi nampak pulak signboard ni..AHAHA.


Aku bukan tengah bermimpi atau mengharap jodoh turun dari langit tetapi aku sedang feeling. Feeling apa? Tengah rasa angin datang dari arah mana. ANGIN PUN KENA KAJI KE? Eh mestilah. In case kalau kita design bangunan then ia facing arah angin, tak ke terbang-terbang kertas kat atas meja?

Wifi tak ada kat sini LOL. 


Penat cari wifi sampai pulak kat sini. Pusat Dakwah Islam. We have to design such this type of building. Tujuan hamba kemari adalah untuk booking majlis buka puasa ada tempat free tak? Ahaha. 


Rupa-rupanya tempat ni tak ada majlis Iftar. DUSH DUSH.

Oh man. Once dah balik rumah kan, baru aku realized yang ada benda yang aku tak ukur lagi. A few days later, kita orang datang lagi untuk mengukur.


Bila nak start kerja mengukur balik..muka malas menyelubungi diri..Senyum pun terpaksa..


This is the real plan yang kita orang ambil dari Unit Perancang Bandar & Wilayah area Somban seluas 62.062 ekar. 


Macam ni lah sinar yang terpancar dari muka masing-masing setelah siap mengukur. Balik rumah tidur. ZzZ~~

Kepada adik-adik yang masih lagi tak tau nak jadi apa bila dah besar, akak cadangkan usha-usha lah field architecture becoz it is brilliant. I mean cool and facinating. Jangan asyik excited baca entry akak yang cinta-cinta je tau. 


Yay! Dah nak buka Selamat berbuka puasa semua. Makan jangan gelojoh nanti Allah marah..:D



You Might Also Like

5 comments

  1. Visit here again..cam best jek amik jurusan architecture?? tapi kena grab betol-2 kan..jurusan tu bukan senang nak capai kan..klo kte tumpu sepenuhnya dgn projek tu,, pasti boley buat dgn jayanya..huhu..gudluck for ur futher future.. Fighting ^_^

    ReplyDelete
  2. btw iera thanks..:)
    betul2 even dia KINDA OF COOL tapi sometimes it can be really tough..:/

    ReplyDelete
  3. anda sgt cool cik syafiqah... hahahaha... hope u success dlm kerjaya ok.. nnt buat rmh utk aku.. free lah.. kita kan kawan.. bape thun dh.. 9 thun.. nk masuk sepuluh tahun dh.. hehehehehe... best fren forever... ;)

    p/s: dun worry aku men2 je yg pasal free tu.. XD

    ReplyDelete
  4. not big deal frend..thnks 4 bein my frend almost ten years..:)

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO