Makan di The Twelve Cups, Georgetown

Wednesday, September 02, 2015

Assalamualaikum semua.

One of the favourite spot nak lepak ataupun mengopi. The Twelve Cups, Beach Street. Beberapa langkah je dari bangunan Standart Chartered Bank dan dekat dekat dengan Ambank. Instead of freshly brewed coffee, they also serve CREPE! Yargh aku suka crepe. Sebabnya.. dia cair dalam mulut. Tak payah kunyah dan tenaga yang dikeluarkan tak lah banyak sangat :P


Err. Aku pergi masa tu Halloween. Ahaha. Lama dah kan.... #sorokmukabelakanglangsir
Well, the environment very nice and cozy ambience inside. Kalau buat discussion or nak privacy study or buat assigmnet memang best lah kan.



Err, kalau nak date pun boleh je. Tapi risiko nya kau akan bump dengan classmate kau ataupun ex boyfriend dengan girlfriend kau sebab cafe ni memang femes. Aku tak tahu. Kbai.


Ahaha. Baju kurung kau. Btw, hari tu aku baru balik dari kenduri kat Permatang Pauh. Member sekolah teknik kahwin. Balik from the land to island by ferry. Tu yang terus sampai ke Georgetown. Craving some caffien tu yang directly sampai sini.


The Cappuccino, RM 8.90


The Caramel Mocha, RM 11.90


The Green Latte, RM 10.90


The Coffee Choco Mille Crepe, RM 10.90

Once you're order any crepe, they will draw on your plate using a melting chocolate, I guess. Since I'm the one who requesting the Eiffel Tower, well ermm it turns out good. Kat sini banyak crepe kau boleh pilih sebabnya aku baru balik dari kenduri muka aku dok tambah nasi lebih dengan perlantak kat candy buffet memang kenyanglah. Cumanya nak minum caffein sebab nak study malam tu. :P



She's enjoying her coffee.


We love the environment, refreshing and nice place to hang out. Simple designs. Not too crowded or noisy. Parking might be an issue, esp during peak hours. There is no parking right in front of the shop. Hence, customers will need to find another time to visit or park further.


THE TWELVE CUPS
12, The WhiteAways Arcade, Beach St, George Town, 
10300 Pulau Pinang, Malaysia


You Might Also Like

1 comments

  1. giler cool place!aaaaaa nak pegi gak someday nanti hehehe

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO