RAFFLESIANS 2009 REUNITED

Saturday, February 16, 2013


Assalamualaikum semua.

Selamat kembali dari cuti Tahun Baru Cina. To tell you the truth, arghh seriously rasa macam tak ada langsung feel cuti. I got a lot assignment to be done. Mana tak nya, naik cuti berderet hah presentation. Ya ya aku tahu dah lama sangat aku tak update. Sebulan boleh kira berapa je entry. Ini pun masih lagi sempat update. Tengah buat slide. Tapi tak apa, walaupun aku macam banyak kerja kan, namun begitu *ayat…* ahaha. Okay mari kita serious. Even kerja aku banyak, kita kena ada juga masa untuk meRELEASEkan tension kan kan kan.

Last Wednesday, my friends ( dorm mate (RAFFLESIA) sewaktu di Teknik KL) and I buat gathering dekat GARDEN LIFESTYLE CAFÉ di Midvalley since one of us nak pergi persue study in Degree dekat New Zealand in Chemical Engineering. It’s sound awesomeee kan. As we never gather for a quite long time..hmm about 3 years, this perjumpaan macam howoe. Aini Shuhada or Arda. She’s my classmate yang sangat lah pandai. 10 A’s in SPM finally akan fly next week. Alhamdulillah.


Ini lah dia. Payah nak set date sebab masing-masing busy memanjang.


Sementara menunggu kehadiran kesemua warga RAFFLESIA, memang  bergambar jelah kerjanya. Dari kiri, Ijan. Pelajar elektrik di UITM Penang. Sebelahnya  Ziqah, bakal akauntan dan sekarang belajar di UITM Shah Alam. Selalu aku jumpa dia ni as my father works there.


Both of them my KAWAN KATIL semasa di Rafflesia. Macam mana position sekarang yang kau  nampak ni, macam tulah position katil kita orang. Nope. Terbalik kan. Yang berkaca mata, Fitriyana dan yang comel tu Wan. Keduanya budak elektrik di UITM Penang. Malangnya, dua-duanya not available. Sorry. Ahaha.



Aini Syahirah yang baju merah. Kini pelajar degree in accountancy di UITM Shah Alam.



Our Ketua Dorm. Straightly from UIA mai datang Mid. Gathering ni punya pasal. Sepatutnya dia ada kelas petang tu and dia terpaksa tidak hadir. Nampak tak perngorbanan Ketua Dorm disitu? Juga degree in accountancy.


Akhirnya semuanya telah berkumpul dan dan yay! Tapi tak semua ada. Dua orang tidak dapat hadir atas sebab-sebab tertentu. Ada sorang yang aku tak introduce lagi. Pipah. Yang pakai tudung peach sebelah baju merah. Dia ambil pendidikan pra sekolah. Sooo cuteee.



Gambar three years ago. Cuba match kan dengan gambar di bawah! Interaktif tak belog aku. Biar bekerja sikit korang. Tak adalah membaca je. Haha.



Before leaving, kita orang ambil gambar depan gerbang Garden. Hey, I never know what will happen next five years. To Arda, goodluck in your study dan jangan lupa pula nak cakap melayu lepas ni ahaha. One more, kita orang akan tunggu kau balik kalau kita orang nak kahwin nanti. Haha

Friendship..is not something you learn in school. But if you haven’t learned the meaning of friendship, you really haven’t learned anything.

-Muhammad Ali-






You Might Also Like

1 comments

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO