5 Rahsia Lelaki Yang Kalau Tak Nak tahu Pun Tak Apa

Thursday, October 04, 2012

Assalamualaikum semua,



Hey dah bulan sepuluh sekarang ni. Begitu pantas masa berlalu bak angin sepui-sepui. Nampak tak sekarang? Nampak tak bahasa penulisan aku sekarang? Aku sudah pandai berpujangga! Ya. Apakah maksud yang tersirat di sebalik kata-kata ini? Please lah stop berhenti lah wey. This is not the real Syaf. Ok the main point is my cerpen masuk penulisan2u. Howoe. First time karya disiarkan di alam maya rasa macam nak mengalirkan air mata pun ada. Ha ha ha *bongkak. Ok aku behave. To those yang ada rasa-rasa nak baca boleh lah bukak link ni.


Aku baru habis pre-presentation for the final project and the final will be two weeks from now. Nampak gaya macam ni memang jaranglah aku menhapdate. Yelah dah aku duduk buat 3D memanjang. Sangat khusyuk sampai missed waktu makan. Just imagine food is my priority but then this gloomy work dah potong sama gua punya priority. So to adik-adik yang terasa nak ambil architecture, hopefully kena pandai bahagikan masa antara architecture dan boipren. Nanti kau kena tinggal. Ada paham. Nasib aku baik sebab single. 



Ni waktu subuh lols..>.<
Ambil masa yang lama untuk merender and it's paid off.

        When we talk about guy, banyak rahsia yang kita pun tak faham since lelaki ni pelik. Pelik ke? Perempuan mesti semangat nak tahu kan. Itulah dah lumrah. Langit dengan bumi, matahari dengan bulan, malam dengan siang, lelaki mestilah dengan perempuan. Hah dah mula balik ayat pujangga aku. Cis. So let’s have a look apa yang rahsia sangat..

5 Rahsia Lelaki Yang Kalau Tak Nak tahu Pun Tak Apa

Kalau seseorang lelaki suka amat teramat lah sangat suka dekat korang, dia orang mesti macam nak kacau korang, perli-perli dan mengata-ngata korang kat belakang. Alah kononnya buat-buat benci ehemm padahal suka sangat sangat. Macam dalam novel lah. Yang gadoh-gadoh pastu kapel. Kau kan suka baca Azimah.
***
If seseorang lelaki mencurahkan segala masalah yang dihadapinya kepada korang lebih-lebih lagi bab cinta hemm lagilah. Korang nak tahu sebab apa? Yelah sebab he needs someone who to share his problem especially about love. Ya, yang cinta-cinta tu. Tak perlu ada suggestion.  Just be a loyal listener pun dah cukup.Jangan pula korang cepat terasa yang korang ni amat diperlukan. I mean macam oh he needs me so I’ll and MUST always with him. No. No. Absolutely not. Korang tak boleh sangat perasan sebab time tu dia dalam keadaan yang tidak tentu arah.

***

Kalau ada seseorang lelaki sanggup melepaskan seseorang perempuan itu pergi, sanggup biar dia berchenta dengan orang lain, he’s actually really loves you, yang sanggup berkorban apa saja demi korang. So sila menyesal jika korang termasuk dalam golongan yang aku cakap ni.



***


Bila lelaki itu marah-marah, meraung-raung nangis depan perempuan, itu maksudnya.. dia sangat nak luahkan apa yang dia rasa dalam hati dia. Kalau dia marah dia memang sangat marah. If dia nangis pula, dia betul-betul sedih so girls jot down this tips. Haha.

***

KALAU LELAKI CURANG??? Hey jangan sesekali bagi peluang kedua sebab sekali dia curang, dia boleh curang  banyak banyak banyak kali. Oh cam’on jangan nak buat-buat terkejut sangat. This is the reality yang kita tak dapat nak elakkan. Jangan buang masa. Buangkan dia dari hidup korang. Jangan boo aku. Ini serious. Tak nampak ke muka aku yang serious ni? Ok tak nampak. Kita skype. Ahaha. Ok lah the main point kat sini, tak ada maknanya nak maafkan dia dan gives him a second chance sebab hampir semua daripada mereka akan curang balik.

Kiranya tak nak tahu pun korang dah pun tertahu kan rahsia ni. Btw nak Asar ni. Moh lah kita prepare for solat Asar...:D

After that, back to work. Again.
:l

You Might Also Like

7 comments

  1. Macam tak logik je . ade betul ade salah nye :p

    ReplyDelete
  2. http://libranomorseven.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. not bad...ade yg kene muka sendiri..ngeh3..

    ReplyDelete
  4. wow, pakar lelaki la awak ni. tp kbanyakan apa yg u ckp tu, ada betolnya :)

    ReplyDelete
  5. wow! anyway tahniah syaf !! :D hehe. ttg lelaki tu.. er err.. hee~

    ReplyDelete
  6. seriously...cik siti sokong yang part curang tuu....btw, thanks..

    ReplyDelete
  7. Wa lucu sekali artikel ini cara menyampaikan luahan.. :D



    Perkongsian5 Rahsia Lelaki

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO