Meyh Makan Mee Ketam

Wednesday, June 13, 2012

Assalamualaikum semua.


Just four words..I missed blog world. Okay case close. Disebabkan duit PTPTN aku dah semakin menipis dan praktikal habis sudah, dengan tulang empat kerat yang aku ada ni, aku pergi mencari rezeki yang halal. Hey dua ratus seminggu. Sapa nak kasi kan?

Aku sangat suka makan. Makan is my life and and AND..tagline hidup aku, 

FOOD IS PRIORITY ..:D

Okey kali ini aku nak share satu tempat makan yang terletak di Shah Alam..


Terletak area-area UNISEL Shah Alam, memang sangat senang nak cari. UITM pun sama. So yang duduk area Klang Valley datang lah. Even aku bukan promoter berbayar tapi tolong menolong kan amalan mulia..


Bapak aku tak habis-habis tanya, CONFIRM SEDAP KE? Entah. Rasa lah sendiri. Aku tahu tempat ni pun sebab terbaca belog sapa ntah. Aku dah lupa.


Hah. Tu dia mai dah. Apa? Tak nampak ketamnya??


So nampak dah? Kalau tak nampak jugak aku tak tahu nak cakap apa. Bak kata Azwan Ali dalam Master Chef, KAU ADO?

Okeh meyh kome komen sikit. Bagi aku, mi kari dia sangat creamy, sedap. Tapi aku tak berapa nak rasa lah ketam dia. Maybe dia just letak ketam kat atas tu ke apa aku tak tahulah. Ni apa yang aku rasa. Cadangan aku kalau kuah tu masak dengan ketam-ketam sekali lagi meletup kot.

One more thing, ketam dia. Alah malasnya nak bukak kulit dia!. Better kot kalau isi tu ada dalam kuah. Nampak sangat aku pemalas. Fine memang pun. Tapi at least okeylah daripada dia just letak crab stick je kan.

Harga dia RM 8. Ada jugak lah menu lain tapi yang ni paling femes lah. Kedai ni agak ramai time petang dan ada masa-masanya korang kena tunggu turn sebab nak tunggu orang lain habis makan. Nasib baik aku pergi tu tak ramai sangat.


Cuba kau tengok, dah jadi apa dah tudung aku senget benget dah. Semangat bukak kulit ketam punya pasal. Dalam hati, apahal lah ketam ni ada kulit.


To those yang interested nak pergi sini, ni aku sertakan sekali petanya.

Mee ketam dah makan. Nak cari Mi kerang lah lepas ni...=))

You Might Also Like

5 comments

  1. salam kenal.hai si comel.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete
  2. hai si comel. hoho. kau ni mkan pon tudung senget. lg satu, kalo ketam xde kulit mcm tu nnt die jd mcm obor2 la. jelly je. tho x?

    ReplyDelete
  3. hai si comel. hohoi! hahaha! ape ni tunjuk mee ketam je. yg lain mkana ape doe? aish kau ni bukan promote kdai, kau promote menu kau ngek! ha lg satu, ketam kene lah ade kulit keras tu. kalo tak nanti die jd mcm obor2. jelly~~ hahaha

    ReplyDelete
  4. haha..ada doe ketam tak de kulit..ahaha

    ReplyDelete
  5. wooiii .. makan je keje kau kan .. hahah .. btw nampk menarik .. aku x penah cube g .. nnti aku trun shah alam , bwak aku g sane k .. =)

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO