8 Sebab Kenapa Kau Masih Single

Saturday, September 21, 2013

Assalamualaikum semua.

Oh dah lama forever aloneeeee rupanya.

Single. Single. Single.
Ada orang suka jadi single. Ada yang tension juga. Sebabnya sunyi makan tak ada orang teman kan dan tak ada yang hantar mesej selamat pagi. Hidup kau asyik makan tidur kerja. Makan tidur kerja. HAIH. BOSANNYA.

Dalam dunia ni ada lebey kurang 7 billion manusia. Ada lelaki dan ada perempuan of course. Probably, kebanyakan ikan dekat laut kau tanya diri kau. "Takkan satu pun aku tak boleh tangkap??" Apeke sedih benor bunyinya. So let's start to identify the problem, inference and make solution gituww. Hah dah macam belajar sains dah ni.


8 Sebab Kenapa Kau Masih Single


#1 Mount Everest Standarts

Aim high huh?

Macam gunung, puncaknya sangatlah susah nak capai. So aku tahu semua nak yang terbaiklah kan. So if you're really want find her or him, don't look in the sky, try to search on land LOL. Unless kalau kau nak cari pilot. #eh.

#2 Rom-Com Fanatics

Mesti korang macam blur-blur kan. Hahh. cer korang ingat balik pasal-pasal epic tentang true love. Berfikir bahawa yang true love sedang tunggu korang dan destiny itself will find the way the two of you to meet one day. Macam jodoh turun dari langitlah kononnya. It might be possible but usually not. Ya selalunya tak. Kalau nak jumpa dia, KELUAR, explore. Jangan tunggu je depan verandah rumah. Yang datang mamak jual roti pakai moto tu  LOL.


#3 Saya Tak Bersedia

It's true to a certain extend yang ada yang tak bersedia. Aku tahu yang baca ni pun yang dah bersedia. Yang tak bersedia buat apa dia nak baca kan. Ahaha. Okok. Sangat takut dengan komitmen untuk memulakan perhubungan. Kau nak rasa pengalamannya but you're never prepared for it acano???

#4 You're Looking For Mr or Ms Perfect 10

Pergh dah macam tajuk novel pulak ni. Nobody is perfect. Selalu dengar benda ni. Even kau, artis tu, artis ni, doktor gigi tu pun tak sempurna. Ia hanya satu term kormesial dari movie maker untuk tarik viewers. LALALA~ It's all about FICTION. Everyone has flaws. Tapi kalau still berkeras jugak, jadilah forever alone k.


#5 Tiada Inisiatif

Jangan tunggu. Do something. Tunjukkan lah sikit feeling tu. Tak akan ada benda yang berlaku kalau tak buat apa-apa. Macam makan. Kau nak makan karipap kak Beda tapi tak pi beli memang telan air liur jelah. Relationship tu terbentuk through mutual effort. It's a two-way process.

#6 You Keep a Checklist

Looking for soulmate is not like a position in a company. Ianya tak perlukan job description ataupun qualification. Kalau dua hati telah bersatu maka..#eh pagi-pagi ni dah mula dah nak jiwang pulak. Ok macam ada satu quote ni nobody is perfect until you fall in love with them. Darjat tak penting kan katanya.

#7 Banyak Sangat Nak Handle

Lelaki macam perempuan jugak kadang-kadang lemah. Sorry guys I need to say this bcoz it's true. Macam perempuan juga memerlukan lelaki untuk dijadikan pelindung.They want to be your knight so easy for you girls to lean and depend on. Dia orang ni nak try jadi pelindung untuk kaum perempuan. They don't like SUPERWOMEN yang literally can do everything. 

#8 Cermin Oh Cermin

At last. berdirilah depan cermin dan tengok pantulan imej korang. Dan definitely you'll find the answer why you're still single. Hoho.


err. YANG  ni aku tak faham kenapa kau still single.

Secara konklusinya disini korang tak perlu untuk jadi seorang yang perfect. Mostly orang akan tertarik dengan perangai. Zaman sekarang ni kita bukannya yang cari ada rupa sangatkan. Ok aku tipu. Rupa still ada tapi bukan yang main. Sorry aku tipu lagi. IT'S BECOME THE FIRST PRIORITY AFTER ALL. Aduh. Anggaplah aku tak pernah cakap pasal rupa paras ni.

  To those yang masih single,  hanya anda sahaja yang mampu mengubahnya..
Good Luck ..(9'̀⌣'́)9


You Might Also Like

10 comments

  1. so... kenape kau masih single? :D

    ReplyDelete
  2. Herm.. x sesuai jadi bacaan budak2 sperti sy.. :(
    Bru umur 13 :(

    xpi jom usha jap blog sy kak
    http://mydreamhigh123.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Eh, nak tanya are u single or what ! >.< hahaha...adakah Pilot sukakan sy? kekekke :P

    ReplyDelete
  4. Single os simple..couple is trouble...haha

    ReplyDelete
  5. ahaha

    hasliza...err rasanya? ahaha
    me... entah
    aisyah..tak per kejap lagi awak besar jugak kan..>.<
    presla...u'll suprise if i say this. Pilot? why not??? :P
    ijat...kata single. then nak kawen dengan sapa??? ahaha

    ReplyDelete
  6. Slm. Hehe best2. Lonely btl jd single ni. Adoyai. Jemput singgah blog sy. :)

    ReplyDelete
  7. why u still single kalau udah umur tu banyak.. hihihi..payah nak dapat anak teruna, laki org or duda memang banyak nak mengorat... jadi dari zaman student kena mula cari calon dah, 1 uni pon takpa..jangan cerewet sgt kalau ada org nak haha.. sebab nanti zaman dah kerja nant tak sempat pulak nak cari bf dah.. haha

    ReplyDelete
  8. Hello there, just became alert to your blog through Google,
    and found that it's really informative. I'm gonna watch out for brussels.
    I will be grateful if you continue this in future. A lot
    of people will be benefited from your writing.
    Cheers!

    Here is my site: football

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO