10 TEMPAT TERBAIK MENCARI PASANGAN

Thursday, September 13, 2012


Assalamualaikum semua. 


Ala. Raya dah habis dah. I mean it’s almost over. Hari-hari Syawal aku berlalu dengan butter paper, marker warna-warni, pensel 3B dan habuk-habuk pemadam sana sini dalam bilik aku. Sounds really pity but that’s the fact. As an architecture student you have to admit it..Howoe. Ok lah since aku hari ni ada masa terluang sikit aku nak bagilah tips kat korang. Ala aku tau korang mesti cam excited lebih tengok tajuk entri aku kali ni.

Okeh sila baca bagi yang single. Yang dah in relationship, no no no sila jangan berniat nak curang. Cari skandal tak apa. Wohoo. Dah macam gila kan aku ni ==.  Kau jangan suka sangat Leman. Wani dapat tau siap kau nanti. HAHA


10 TEMPAT TERBAIK MENCARI PASANGAN


LIBRARY

Okeh perhaps you’ll be think oh confirm stok stok skema je kat dalam library ni. Oh cam’on biasanya kat sinilah si ulat buku berjumpa dengan pasangannya.Ya. Si ulat buku juga. Ala.. macam makcik sebelah rumah aku, first time jumpa kat library kot dengan husband dia. So sweet. Kalau korang tak nak, dengan librarian pun bleyyy. Kalau tak pun area-area yang banyak buku macam kedai buku. Manalah tahu masa korang nak ambil buku kat rak belakang then si dia pun nak ambil buku yang sama juga.. ;D

KAFE

Memang port wajib korang pun kan untuk lepak-lepak? Old Town White Coffee, Mc Donald, KFC, kedai mamak. Senang cerita tempat yang korang selalu pergi makan dengan member. Ha kat sini manalah tahu tengah korang lepak-lepak, ada je mata-mata yang tengah tengok korang. Then datang lah waiter..

 “ Bang, ni untuk abang.”

Bila korang bukak..

CALL ME MAYBE?

See. Dah settle dah masalah bujang lapok kau Poji.

KENDURI KAHWIN

Ni memang tempat terbaiklah wa cakap sama lu. Masa tengah makan ada je gadis ayu lalu depan korang. Bukan nak kata apalah kan nasi pun makan lambat-lambat sebab asyik usha perempuan ayu tu. Bila mak korang ajak balik. Tiba-tiba mak korang tegur pulak dengan perempuan sebelah perempuan tu. Apa ayat aku ni..Hmm kiranya tu mak perempuan tulah. Aku dah boleh nampak dah masa depannya di situ. So rajin-rajinlah pergi kenduri. Who knows your turn next year :P

MASJID

Pergh dengar pun sejuk je hati. Redup je pemandangan.  
Here you’ll be find a person yang ala korang pun tahu kan. Aku tak kata lah lelaki or perempuan yang kat tempat lain tu jahat. It is just like konfem orang yang beriman kan pergi masjid. Nak solat.  Muka atau paras rupa tak penting. Yang penting hati. Bak kata bapak aku, kalau nak cari calon suami, cari yang taat perintah Allah, ingat Allah, sebab kalau dia nak buat jahat pun tak jadi sebab dia ingat dekat Allah..:D

PASAR MALAM

Tak kisahlah pasar pagi ke, pasar malam ke ataupun pasar raya. Dan tidak dilupakan juga pasar borong. It’s still in a same category. Kat sini korang boleh jumpa banyak sangat orang. Ya banyak. Korang nak yang macam mana. Askar? Cikgu? Ala agak jelah daripada baju yang dia pakai. Semua range umur ada. Jangan pulak korang usha yang dah ada family. Kang kena kejar kang dengan bini dia. Aku tak tahu . K bai.

TAMAN

Hey you’re often take a stroll around the park every evening kan? Suka jogging? Pijak batu-batu refleksi dekat playground? Bawak adik main buaian? Berniaga air? Erk? Pun bolehlah..Hah. Dah dekat lah tu. Just imagine if ada seorang lelaki sedang mengayuh basikal. Then dia crash dengan korang. Dari situlah korang berkenalan. Alah luka-luka sikit pun tak apa. Janji jodoh mali meyh.

UNIVERSITI

Memang sangat popular dan menjadi trend yang tip top lah. Sebab memang dah banyak bukti yang almost perkenalan kat universiti berakhir dijinjang pelamin. So senior-senior yang tak ada lagi girlfriend pergi ambil cepat budak-budak junior yang baru masuk tu. Jangan berlengah nanti semua not available. Senior perempuan cari junior? Eh kalau minat muda-muda boleh jer. Ahaha. Kawan aku nak kahwin tahun depan hoi. Siap bagitahu aku hantaran berapa * saja nak interframe..:D

CAMPING

Yang ni best. Sebab apa? Once korang dah lekat dengan mana-mana orang yang pergi camp tu sekali, dia mungkin suka korang no matter how no matter what. HOW DO I LOOK? Horrible! Who cares? Dia dah nampak dah muka korang yang tak mandi, tak cukup tidur, masuk lumpur and yes for girls, without makeup. Pure Love kan? Tak tahu lah kalau korang masuk hutan sempat gak nak ber make-up make-up ni.

TEMPAT BOWLING 

I like! Sebab kat sini nak cari pasanagn probability tu ada tambah sedikit dengan minat yang sama. Tengah main-main bowling tersangkut pulak dengan sekumpulan boys yang sedang bermain dengan member-membernya. Hey tak kisahlah kau tak pernah nak strike kan tapi memang memang boleh. Aku pasti kalau dua-dua dah on.

LAMAN SESAWANG

Memang tak dapat dinafikan lagi pengaruh laman sosial sangat mempengaruhi kehidupan kita sekarang. Jangan main-main atuk sedara aku pun ada facebook LOL. Bermula dari komen-komen gambar sampai lah ke chat then. Sekarang ni dah kahwen pun. Sapa tak kenal Irine Nadia Marcello..:) 
Ok normally mereka yang suka cari daripada facebook ni selalu usha daripada mutual friend. Senang cerita ucapkan terima kasih kepada Mark Zuckerberg sebab dah ringankan kerja korang. Boleh juga guna social network yang lain.

Pada aku lah kan, when we talk about jodoh, kita tak boleh juga harapkan jodoh turun dari langit. Kita kena berusaha. Lepas dah berusaha kita tawakal lah. Suka senyap-senyap pun tak apa. Kan dah kira berusaha juga tu. Berusaha belajar SUKA. Macam aku kot. Ahaha. Ok guys good luck. Jadi kahwin jangan lupa hanto kad undangannyo yo.


DESIGN PROCESS. Habis projek ni aku share.:D


You Might Also Like

6 comments

  1. biasenye ramai org jumpe jodoh masa kat kolej/universiti.. nak pulak yg study kat maktab.. hehe

    ReplyDelete
  2. ok. aku pilih library dgn universiti. hahahaha. LIBRARY!<3

    ReplyDelete
  3. MéuzAngelo™ XXIII...ada pengalaman lah tu..:D
    me..erk? kau jumpa dia kat library ke? Musykil aku ni!..ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat first aku jumpe'die' kat library lah LOL!

      Delete
  4. aku rasa aku pilih dekat facebook. haha .. walaupun lelaki tu tak suka aku tp aku puas hati .. haha

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO