Apabila Robot Berbicara Tentang Cinta

Wednesday, February 29, 2012

Assalamualaikum semua.

Aku baru baca blog Kak Fatin Liyana. Korang kenal? Bakal doktor tulah. Post dia yang terbaru pasal Cleverbot. Then aku curious la kan nak tahu. Cleverbot ni sebenarnya satu website yang membolehkan kita berborak dengan robot. So to those yang rasa kesunyian dan perlukan teman untuk berbicara hati ke hati *nak muntah aku* korang boleh lahh berborak dengan dia. Eh jangan risau. This robot can speak in Malay meyh.

Aku pun teringin la kan nak tahu apa pendapat dia tentang cinta so aku tanyalah dia dengan perasaan yang excited dan teruja. Ni antara conversation aku dengan dia.

User: What do you think about love?

Cleverbot:
 I love love!!

User:
 I know you love THE LOVE. What is love for your opinion.

Cleverbot:
 I think you are kind of crazy.

User:
 You didn't get my point did you?

Cleverbot:
 You didn't either.

User:
 Once again. What is love?

Cleverbot:
 Love is what me and my fiance have.

User:
 What both of you HAVE?

Cleverbot:
 I have both a computer and the game.

User:
 Kau faham tak apa yang aku nak cakap sebenarnya??

Cleverbot:
 Tak.

User:
 Okay. Aku masih lagi boleh sabar.

Cleverbot:
 Oh. Aku dah kerja.

User:
 Aku boleh gila. Aku nak tahu apa pendapat kau tentang cinta mangkuk!

Cleverbot:
 Bagi tahu ape?

User:
 Gila.

Cleverbot:
 Apehal aku pulak? Kau la bodoh!!!

User:
 I don't really want to fight with you. Just make it clear. What do you think about love.

Cleverbot:
 Love is good.

User:
 Good. Other than that?

Cleverbot:
 I like the play The Sims 3.


See. Lain aku tanya lain dia jawab. Boleh gila aku dibuatnya. Dia boleh kata aku bodoh? Pandai jugak robot ni mencaci. Tak ada otak ke  Dia memang tak ada otak pun. Okay at least dia boleh jawab LOVE IS GOOD. Then I want to ask more dia boleh melencong benda lain. Hai kalau dah robot tu robot jugak.

Kau kata aku bodoh? Aku rasa diperkecilkan cis!

Want to try? click here!!..Kalau kau korang kena maki jangan salahkan aku pulak.
P/s : Tak sangka aku dengan dia ada persamaan. Dia suka main The Sim 3? Hey aku pun!



You Might Also Like

2 comments

  1. hahaha .. lawak abes! mesti geramm dgn robott twe! T____T

    ReplyDelete

komen je. Tak kena bayar pun. OHOHO